Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
HBase, mail # user - HBase is not running.


Copy link to this message
-
Re: HBase is not running.
Jean-Marc Spaggiari 2013-04-25, 20:22
There is no stupid question ;)

Are the log truncated? Anything else after that? Or that's all what you have?

For the UI, you can access it with http://192.168.X.X:60010/master-status

Replace the X with your own IP. You should see some information about
your HBase cluster (even in Standalone mode).

JMS

2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
> Here are the logs, what should I be looking for?  Seems like everything
> is fine for the moment, no?
>
> http://bin.cakephp.org/view/2144893539
>
> The web UI?  What do you mean?  Sorry if this is a stupid question, I'm
> a Hadoop newb.
>
> On Thu, Apr 25, 2013 at 3:19 PM, Jean-Marc Spaggiari <
> [EMAIL PROTECTED]> wrote:
>
>> Before trying the shell, can you look at the server logs and see if
>> everything is fine?
>>
>> Also, is the web UI working fine?
>>
>> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
>> > Ok, spoke too soon :) .
>> >
>> > I ran this command [ create 'test', 'cf' ] and this is the result that I
>> > got:
>> > http://bin.cakephp.org/view/168926019
>> >
>> > This is after running help<enter> and having this run just fine.
>> >
>> >
>> > On Thu, Apr 25, 2013 at 1:23 PM, Jean-Marc Spaggiari <
>> > [EMAIL PROTECTED]> wrote:
>> >
>> >> Hi Yves,
>> >>
>> >> 0.95.0 is a developer version. If you are starting with HBase, I will
>> >> recommend you to choose a more stable version like 0.94.6.1.
>> >>
>> >> Regarding the 3 choices you are listing below.
>> >> 1) This one is HBase 0.95 running over Hadoop 1.0
>> >> 2) This one is HBase 0.95 running over Hadoop 2.0
>> >> 3) This one are the HBase source classes.
>> >>
>> >> Again, I think you are better to go with a stable version for the
>> >> first steps: http://www.bizdirusa.com/mirrors/apache/hbase/stable/
>> >>
>> >> Would you mind to retry you tests with this version and let me know if
>> >> it's working better?
>> >>
>> >> JM
>> >>
>> >> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
>> >> > Hi, I'm trying to run 0.95.0.
>> >> >
>> >> > I've tried both and nothing worked.
>> >> >
>> >> > I do have another question.  When I go to download hbase, I get the
>> >> > following 3 choices:
>> >> > http://www.bizdirusa.com/mirrors/apache/hbase/hbase-0.95.0/
>> >> >
>> >> > The 3 choices:
>> >> > - hbase-0.95.0-hadoop1-bin.tar.gz (what I'm using)
>> >> > - hbase-0.95.0-hadoop2-bin.tar.gz
>> >> > - hbase-0.95.0-src.tar.gz
>> >> >
>> >> > Which of those should I download and work with?  The instructions
>> >> > were somewhat vague on that and I think this might be causing me
>> >> > some headaches in this process.
>> >> >
>> >> > By the way, thank you for your answer, very appreciated!
>> >> >
>> >> >
>> >> > On Thu, Apr 25, 2013 at 1:00 PM, Jean-Marc Spaggiari <
>> >> > [EMAIL PROTECTED]> wrote:
>> >> >
>> >> >> Hi Yves,
>> >> >>
>> >> >> Which version of HBase are you trying with? It should be working with
>> >> Java
>> >> >> 1.7.
>> >> >>
>> >> >> To start HBase, are you trying "bin/start-hbase.sh start" as you said
>> >> >> below? On only "bin/start-hbase.sh"? The later is the correct one
>> >> >> while the former as an extra "start" not required at the end.
>> >> >>
>> >> >> JM
>> >> >>
>> >> >>
>> >> >> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
>> >> >> > Hi all,
>> >> >> >
>> >> >> > I'm having an issue with getting HBase to run.  I'm following this
>> >> >> tutorial:
>> >> >> > http://hbase.apache.org/book.html#start_hbase
>> >> >> >
>> >> >> > When I run that command [ bin/start-hbase.sh start ], nothing
>> happens.
>> >> >>  At
>> >> >> > all.
>> >> >> > My question is why.  I have Java 1.7 on this machine, do I _need_
>> to
>> >> get
>> >> >> > 1.6?
>> >> >>
>> >>
>>