Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
HBase, mail # user - Important "Undefined Error"


Copy link to this message
-
Re: Important "Undefined Error"
Dalia Sobhy 2012-05-14, 16:45
Yeasss

Sent from my iPhone

On 2012-05-14, at 5:28 PM, "N Keywal" <[EMAIL PROTECTED]> wrote:

> In core-file.xml, do you have this?
>
> <configuration>
> <property>
> <name>fs.default.name</name>
> <value>hdfs://namenode:8020/hbase</value>
> </property>
>
> If you want hbase to connect to 8020 you must have hdfs listening on
> 8020 as well.
>
>
> On Mon, May 14, 2012 at 5:17 PM, Dalia Sobhy <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>> Hiiii
>>
>> I have tried to make both ports the same.
>> But the prob is the hbase cannot connect to port 8020.
>> When i run nmap hostname, port 8020 wasnt with the list of open ports.
>> I have tried what harsh told me abt.
>> I used the same port he used but same error occurred.
>> Another aspect in cloudera doc it says that i have to canonical name for the host ex: namenode.example.com as the hostname, but i didnt find it in any tutorial. No one makes it.
>> Note that i am deploying my cluster in fully distributed mode i.e am using 4 machines..
>>
>> So any ideas??!!
>>
>> Sent from my iPhone
>>
>> On 2012-05-14, at 4:07 PM, "N Keywal" <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>>
>>> Hi,
>>>
>>> There could be multiple issues, but it's strange to have in hbase-site.xml
>>>
>>>  <value>hdfs://namenode:9000/hbase</value>
>>>
>>> while the core-site.xml says:
>>>
>>> <value>hdfs://namenode:54310/</value>
>>>
>>> The two entries should match.
>>>
>>> I would recommend to:
>>> - use netstat to check the ports (netstat -l)
>>> - do the check recommended by Harsh J previously.
>>>
>>> N.
>>>
>>>
>>> On Mon, May 14, 2012 at 3:21 PM, Dalia Sobhy <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>>>>
>>>>
>>>> pleaseeeeeeeeeeee helpppppppppppppppppppp
>>>>
>>>>> From: [EMAIL PROTECTED]
>>>>> To: [EMAIL PROTECTED]
>>>>> Subject: RE: Important "Undefined Error"
>>>>> Date: Mon, 14 May 2012 12:20:18 +0200
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> Hi,
>>>>> I tried what you told me, but nothing worked:(((
>>>>> First when I run this command:dalia@namenode:~$ host -v -t A `hostname`Output:Trying "namenode"Host namenode not found: 3(NXDOMAIN)Received 101 bytes from 10.0.2.1#53 in 13 ms My core-site.xml:<configuration><property>        <name>fs.default.name</name> <!--<value>hdfs://namenode:8020</value>-->        <value>hdfs://namenode:54310/</value></property></configuration>
>>>>> My hdfs-site.xml<configuration><property><name>dfs.name.dir</name><value>/data/1/dfs/nn,/nfsmount/dfs/nn</value></property><!--<property><name>dfs.data.dir</name><value>/data/1/dfs/dn,/data/2/dfs/dn,/data/3/dfs/dn</value></property>--><property><name>dfs.datanode.max.xcievers</name><value>4096</value></property><property><name>dfs.replication</name><value>3</value></property><property> <name>dfs.permissions.superusergroup</name> <value>hadoop</value></property>
>>>>> My Mapred-site.xml<configuration><name>mapred.local.dir</name><value>/data/1/mapred/local,/data/2/mapred/local,/data/3/mapred/local</value></configuration>
>>>>> My Hbase-site.xml<configuration><property><name>hbase.cluster.distributed</name>  <value>true</value></property><property>  <name>hbase.rootdir</name>     <value>hdfs://namenode:9000/hbase</value></property><property><name>hbase.zookeeper.quorun</name> <value>namenode</value></property><property><name>hbase.regionserver.port</name><value>60020</value><description>The host and port that the HBase master runs at.</description></property><property><name>dfs.replication</name><value>1</value></property><property><name>hbase.zookeeper.property.clientPort</name><value>2181</value><description>Property from ZooKeeper's config zoo.cfg.The port at which the clients will connect.</description></property></configuration>
>>>>> Please Help I am really disappointed I have been through all that for two weeks !!!!
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>> From: [EMAIL PROTECTED]
>>>>>> To: [EMAIL PROTECTED]
>>>>>> Subject: RE: Important "Undefined Error"
>>>>>> Date: Sat, 12 May 2012 23:31:49 +0530
>>>>>>
>>>>>> The problem is your hbase is not able to connect to Hadoop, can you put your