Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Plain View
Accumulo >> mail # user >> remote accumulo instance issue


Copy link to this message
-
remote accumulo instance issue
I have seen this as ticket ACCUMULO-687 which has been marked resolved, but
I still see this issue.

I am connecting to a remote accumulo instance to query and to launch
mapreduce jobs using AccumuloRowInputFormat, and I'm seeing an error like:

91 [main-SendThread(padres.home:2181)] INFO org.apache.zookeeper.ClientCnxn
 - Socket connection established to padres.home/192.168.1.160:2181,
initiating session
166 [main-SendThread(padres.home:2181)] INFO
org.apache.zookeeper.ClientCnxn  - Session establishment complete on server
padres.home/192.168.1.160:2181, sessionid = 0x13e7b48f9d17af7, negotiated
timeout = 30000
1889 [main] WARN org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient  -
Failed to find an available server in the list of servers:
[192.168.1.164:9997:9997 (120000), 192.168.1.192:9997:9997 (120000),
192.168.1.194:9997:9997 (120000), 192.168.1.162:9997:9997 (120000),
192.168.1.190:9997:9997 (120000), 192.168.1.166:9997:9997 (120000),
192.168.1.168:9997:9997 (120000), 192.168.1.196:9997:9997 (120000)]

My zookeeper's "tservers" key looks like:
[zk: localhost:2181(CONNECTED) 1] ls
/accumulo/908a756e-1c81-4bea-a4de-675456499a10/tservers
[192.168.1.164:9997, 192.168.1.192:9997, 192.168.1.194:9997,
192.168.1.162:9997, 192.168.1.190:9997, 192.168.1.166:9997,
192.168.1.168:9997, 192.168.1.196:9997]

My masters and slaves file look like:
[hadoop@padres conf]$ cat masters
192.168.1.160
[hadoop@padres conf]$ cat slaves
192.168.1.162
192.168.1.164
192.168.1.166
192.168.1.168
192.168.1.190
192.168.1.192
192.168.1.194
192.168.1.196

tracers, gc, and monitor are the same as masters.

I have no issues executing on the master, but I would like to work from a
remote host. The remote host is on a VPN, and its default resolver is NOT
the resolver from the remote network. If I do reverse lookup over the VPN
*using* the remote resolver it shows proper hostnames.

My concern is that something is causing the "host:port" entry plus the port
to come up with this concatenated view of host:port:port, which is
obviously not going to work.

What else can I try? I previously had hostnames in the masters/slaves/etc.
files but now have the IPs. Should I re-init the instance to see if it
changes anything in zookeeper?
+
Keith Turner 2013-05-08, 15:38
+
Marc Reichman 2013-05-08, 16:38
+
John Vines 2013-05-08, 16:43
+
Marc Reichman 2013-05-08, 16:45
+
Marc Reichman 2013-05-08, 17:04
+
John Vines 2013-05-08, 15:25
+
Marc Reichman 2013-05-08, 15:37
+
Eric Newton 2013-05-08, 15:29