Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Plain View
Accumulo >> mail # user >> problem installing accumulo


+
Tim Piety 2013-01-03, 17:02
+
John Vines 2013-01-03, 17:07
+
Tim Piety 2013-01-03, 17:23
+
Keith Turner 2013-01-03, 17:37
+
Tim Piety 2013-01-03, 19:14
+
Keith Turner 2013-01-03, 19:22
Copy link to this message
-
Re: problem installing accumulo
Yeah I see it now.  You have to drill into the document. I would think the
Install section would be right out in front or better yet a "Quick Start"
similar to other products.

On the good side it does work as stated and I am now working on a simple
demo using the enron data.

thanks for you help,

Tim

On Thu, Jan 3, 2013 at 2:22 PM, Keith Turner <[EMAIL PROTECTED]> wrote:

> On Thu, Jan 3, 2013 at 2:14 PM, Tim Piety <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> > Keith,
> >
> >
> http://accumulo.apache.org/user_manual_1.3-incubating/Administration.html#Installation
> > is the link I used. I didn't find a link from the accumulo site. I think
> it
> > may be an older page becuase I couldn't find anything regarding
> installation
> > from the main accumulo page. I did a google search on "install accumulo"
> and
> > this was one of the pages.
>
> There is an Initialization section, after the configuration section,
> at this link.
>
> >
> > Tim
> >
> >
> > On Thu, Jan 3, 2013 at 12:37 PM, Keith Turner <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> >>
> >> On Thu, Jan 3, 2013 at 12:23 PM, Tim Piety <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> >> > John,
> >> >
> >> > No I hadn't. Thank you that was it. I to another look at the install
> doc
> >> > and
> >> > didn't see this step in there.  I then looked at the README file on
> the
> >>
> >> What install doc where you looking at?  Want to make sure we open a
> >> doc bug if needed.
> >>
> >> > ACCUMULO website and it is in there.
> >> > I was able to start accumulo and then start an accumulo shell and
> >> > execute
> >> > the tables command and it listed !METADATA. I presume that this means
> I
> >> > am
> >> > up and running.
> >> >
> >> > I am going to use the enron dataset for my demo. I do have a few
> >> > questions
> >> > regarding how to structure it if you don't mind a few more questions.
> >> >
> >> >
> >> > thanks again.
> >> >
> >> > Tim
> >> >
> >> >
> >> > On Thu, Jan 3, 2013 at 12:07 PM, John Vines <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> >> >>
> >> >> Did you initialize accumulo by running bin/accumulo init?
> >> >>
> >> >>
> >> >> On Thu, Jan 3, 2013 at 12:02 PM, Tim Piety <[EMAIL PROTECTED]>
> wrote:
> >> >>>
> >> >>> Hi,
> >> >>>
> >> >>> I posted a message the the dev list before Xmas and got not
> response.
> >> >>> I
> >> >>> figuered I'd try this list. If this is not the correct forum can
> >> >>> someone
> >> >>> please let me know what the correct forum is. I am trying to install
> >> >>> accumulo for a simple demo. I have hadoop installed and running. I
> >> >>> verified
> >> >>> by testing a mapreduce program and I can look at the HDFS system.
> >> >>>
> >> >>> When I try to start accumulo I get a INFO message saying attempting
> to
> >> >>> talk to zookeeper. I verified zookeeper is running and I can access
> it
> >> >>> using
> >> >>> the zkCli.sh. The next line to display is INFO :Waiting for accumulo
> >> >>> to be
> >> >>> initialized. That line repeats infinitely.
> >> >>>
> >> >>> I looked at the logs and get a message in the tserver_localhost.out
> >> >>> saying unable obtain instance id at /accumulo/instance_id. A quick
> web
> >> >>> search found a message
> >> >>>
> >> >>> (
> http://affy.blogspot.com/2012/06/accumulo-where-is-my-instance-id.html)
> >> >>> saying I needed to put the HADOOP/conf directory in  my CLASSPATH. I
> >> >>> tried
> >> >>> that, but that did not work.
> >> >>>
> >> >>> I have looked and didn't find any other groupsw where I could post
>  a
> >> >>> question.
> >> >>>
> >> >>> thanks,
> >> >>>
> >> >>> Tim
> >> >>
> >> >>
> >> >
> >
> >
>
+
John Vines 2013-01-03, 17:28
+
Tim Piety 2013-01-03, 19:26