Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
HBase >> mail # user >> HBase is not running.


Copy link to this message
-
Re: HBase is not running.
Before trying the shell, can you look at the server logs and see if
everything is fine?

Also, is the web UI working fine?

2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
> Ok, spoke too soon :) .
>
> I ran this command [ create 'test', 'cf' ] and this is the result that I
> got:
> http://bin.cakephp.org/view/168926019
>
> This is after running help<enter> and having this run just fine.
>
>
> On Thu, Apr 25, 2013 at 1:23 PM, Jean-Marc Spaggiari <
> [EMAIL PROTECTED]> wrote:
>
>> Hi Yves,
>>
>> 0.95.0 is a developer version. If you are starting with HBase, I will
>> recommend you to choose a more stable version like 0.94.6.1.
>>
>> Regarding the 3 choices you are listing below.
>> 1) This one is HBase 0.95 running over Hadoop 1.0
>> 2) This one is HBase 0.95 running over Hadoop 2.0
>> 3) This one are the HBase source classes.
>>
>> Again, I think you are better to go with a stable version for the
>> first steps: http://www.bizdirusa.com/mirrors/apache/hbase/stable/
>>
>> Would you mind to retry you tests with this version and let me know if
>> it's working better?
>>
>> JM
>>
>> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
>> > Hi, I'm trying to run 0.95.0.
>> >
>> > I've tried both and nothing worked.
>> >
>> > I do have another question.  When I go to download hbase, I get the
>> > following 3 choices:
>> > http://www.bizdirusa.com/mirrors/apache/hbase/hbase-0.95.0/
>> >
>> > The 3 choices:
>> > - hbase-0.95.0-hadoop1-bin.tar.gz (what I'm using)
>> > - hbase-0.95.0-hadoop2-bin.tar.gz
>> > - hbase-0.95.0-src.tar.gz
>> >
>> > Which of those should I download and work with?  The instructions
>> > were somewhat vague on that and I think this might be causing me
>> > some headaches in this process.
>> >
>> > By the way, thank you for your answer, very appreciated!
>> >
>> >
>> > On Thu, Apr 25, 2013 at 1:00 PM, Jean-Marc Spaggiari <
>> > [EMAIL PROTECTED]> wrote:
>> >
>> >> Hi Yves,
>> >>
>> >> Which version of HBase are you trying with? It should be working with
>> Java
>> >> 1.7.
>> >>
>> >> To start HBase, are you trying "bin/start-hbase.sh start" as you said
>> >> below? On only "bin/start-hbase.sh"? The later is the correct one
>> >> while the former as an extra "start" not required at the end.
>> >>
>> >> JM
>> >>
>> >>
>> >> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
>> >> > Hi all,
>> >> >
>> >> > I'm having an issue with getting HBase to run.  I'm following this
>> >> tutorial:
>> >> > http://hbase.apache.org/book.html#start_hbase
>> >> >
>> >> > When I run that command [ bin/start-hbase.sh start ], nothing happens.
>> >>  At
>> >> > all.
>> >> > My question is why.  I have Java 1.7 on this machine, do I _need_ to
>> get
>> >> > 1.6?
>> >>
>>