Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Plain View
HBase >> mail # user >> Problem setting up replication on 0.94.1


+
Placido Revilla 2012-10-04, 15:41
+
Jean-Daniel Cryans 2012-10-08, 16:59
+
Placido Revilla 2012-10-09, 08:05
Copy link to this message
-
Re: Problem setting up replication on 0.94.1
Ah it's not only replication that does that, if you use CopyTable
you'll have the same issue. See also
https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE-4614

J-D

On Tue, Oct 9, 2012 at 1:05 AM, Placido Revilla
<[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> The problem turned out to be that you cannot specify the master zookeeper
> ensemble in a zoo.cfg file (very useful if you colocate HBase and
> zookeeper) because the replication setup code is borked (the zoo.cfg config
> overrides the hack done in the code to create a config object equivalent to
> the master one with the remote ensemble).
>
> Once you specify the ensemble in hbase-site.xml everything works as it
> should.
>
> Regards.
>
> On Mon, Oct 8, 2012 at 6:59 PM, Jean-Daniel Cryans <[EMAIL PROTECTED]>wrote:
>
>> Have you set any table with REPLICATION_SCOPE => 1 ?
>>
>> Can we see more of that log? Put it in a pastebin.com (or similar) please.
>>
>> J-D
>>
>> On Thu, Oct 4, 2012 at 8:41 AM, Placido Revilla
>> <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>> > Hi,
>> >
>> > I'm having problems setting up replication on HBase 0.94.1. I have
>> > installed HBase on two clusters (the slave is using a pseudo-distributed
>> > installation), and the ids are:
>> >
>> > [zk: hbdndl3:2181(CONNECTED) 0] get /hbase/hbaseid
>> > 18704@hbnndl1f3853040-98e1-4236-99bf-662196b5aaf4
>> >
>> > [zk: hbase-backup:2181(CONNECTED) 3] get /hbase/hbaseid
>> > �9782@hbase-backup55da74bc-47b7-4daf-af65-c37ebb762a3e
>> >
>> > As you can see in the second line of the following log, the master is
>> > getting the peer id connecting to the master zookeeper ensemble:
>> >
>> > 2012-10-04 16:44:18,837 DEBUG org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.ZKUtil:
>> > regionserver:60020-0x23a261c8591001c Retrieved 35 byte(s) of data from
>> > znode /hbase/replication/peers/1; data=hbase-backup:2181:...
>> > 2012-10-04 16:44:18,838 DEBUG org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.ZKUtil:
>> > connection to cluster: hbase-backup:2181:/hbase opening connection to
>> > ZooKeeper with ensemble
>> > (hbdndl3:2181,hbdndl2:2181,hbdndl1:2181,hbnndl1:2181,hbnndl2:2181)
>> > 2012-10-04 16:44:20,496 DEBUG org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.ZKUtil:
>> > connection to cluster: hbase-backup:2181:/hbase-0x23a261c8591001d
>> Retrieved
>> > 36 byte(s) of data from znode /hbase/hbaseid;
>> > data=f3853040-98e1-4236-99bf-66219...
>> > 2012-10-04 16:44:20,496 INFO
>> > org.apache.hadoop.hbase.replication.regionserver.ReplicationSource:
>> > Replicating f3853040-98e1-4236-99bf-662196b5aaf4 ->
>> > f3853040-98e1-4236-99bf-662196b5aaf4
>> >
>> > Of course the id it gets is the same as the master id and nothing gets
>> > replicated.
>> >
>> > Have you any idea of what could be wrong?
>> >
>> > Thanks.
>>