Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
HBase, mail # user - HBase is not running.


Copy link to this message
-
Re: HBase is not running.
Yves S. Garret 2013-04-25, 17:17
Hi, I'm trying to run 0.95.0.

I've tried both and nothing worked.

I do have another question.  When I go to download hbase, I get the
following 3 choices:
http://www.bizdirusa.com/mirrors/apache/hbase/hbase-0.95.0/

The 3 choices:
- hbase-0.95.0-hadoop1-bin.tar.gz (what I'm using)
- hbase-0.95.0-hadoop2-bin.tar.gz
- hbase-0.95.0-src.tar.gz

Which of those should I download and work with?  The instructions
were somewhat vague on that and I think this might be causing me
some headaches in this process.

By the way, thank you for your answer, very appreciated!
On Thu, Apr 25, 2013 at 1:00 PM, Jean-Marc Spaggiari <
[EMAIL PROTECTED]> wrote:

> Hi Yves,
>
> Which version of HBase are you trying with? It should be working with Java
> 1.7.
>
> To start HBase, are you trying "bin/start-hbase.sh start" as you said
> below? On only "bin/start-hbase.sh"? The later is the correct one
> while the former as an extra "start" not required at the end.
>
> JM
>
>
> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
> > Hi all,
> >
> > I'm having an issue with getting HBase to run.  I'm following this
> tutorial:
> > http://hbase.apache.org/book.html#start_hbase
> >
> > When I run that command [ bin/start-hbase.sh start ], nothing happens.
>  At
> > all.
> > My question is why.  I have Java 1.7 on this machine, do I _need_ to get
> > 1.6?
>