Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
NEW: Monitor These Apps!
elasticsearch, apache solr, apache hbase, hadoop, redis, casssandra, amazon cloudwatch, mysql, memcached, apache kafka, apache zookeeper, apache storm, ubuntu, centOS, red hat, debian, puppet labs, java, senseiDB
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Plain View
Accumulo >> mail # dev >> Accumulo 1.4.3 RPM


+
Andres Danter 2013-07-07, 01:21
+
Christopher 2013-07-07, 22:11
+
Andres Danter 2013-07-08, 00:10
+
Christopher 2013-07-08, 00:53
+
Mike Drob 2013-07-08, 01:03
+
Christopher 2013-07-08, 12:21
Copy link to this message
-
Re: Accumulo 1.4.3 RPM
Oh, thanks for the obvious answer, Christopher. See
ACCUMULO-1560<https://issues.apache.org/jira/browse/ACCUMULO-1560>
.
On Mon, Jul 8, 2013 at 8:21 AM, Christopher <[EMAIL PROTECTED]> wrote:

> It doesn't. Debs are packaged with a separate configuration.
>
> --
> Christopher L Tubbs II
> http://gravatar.com/ctubbsii
>
>
> On Sun, Jul 7, 2013 at 9:03 PM, Mike Drob <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> > I've made this change independently, and I recall it working. I don't
> know
> > how this affects debian and other apt-based systems, however.
> >
> >
> > On Sun, Jul 7, 2013 at 8:53 PM, Christopher <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> >
> >> As a workaround, it would only take a slight modification to the POM
> >> to re-generate the RPM with the correct arch (change
> >> '<needarch>true</needarch>' to '<needarch>x86_64</needarch>' in the
> >> parent pom.xml).
> >>
> >> This change could be made for 1.4.4, I suppose, if it's not too late
> >> to sneak in that fix (Mike Drob had mentioned trying to tag 1.4.4
> >> soon). If you can confirm this change fixes things for you, and you
> >> create a ticket with a fixVersion of 1.4.4, we can make the change.
> >>
> >> --
> >> Christopher L Tubbs II
> >> http://gravatar.com/ctubbsii
> >>
> >>
> >> On Sun, Jul 7, 2013 at 8:10 PM, Andres Danter <[EMAIL PROTECTED]>
> wrote:
> >> > Hi Christopher,
> >> >
> >> > That's an excellent observation, and something that is easy to verify
> and
> >> > fix.
> >> >
> >> > Is there anyone opposed to changing the Arch of the 1.4.3 RPM from
> amd64
> >> to
> >> > x86_64, if that is the problem here?
> >> >
> >> > Thanks,
> >> >
> >> > Andres
> >> > On Jul 7, 2013 6:11 PM, "Christopher" <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> >> >
> >> >> The ARCH for the 1.4.3 RPM is amd64 instead of x86_64. I'm guessing
> >> >> that's why you're seeing this problem. RPM will still install the
> >> >> 1.4.3 RPM, but YUM doesn't like it.
> >> >>
> >> >> --
> >> >> Christopher L Tubbs II
> >> >> http://gravatar.com/ctubbsii
> >> >>
> >> >>
> >> >> On Sat, Jul 6, 2013 at 9:21 PM, Andres Danter <[EMAIL PROTECTED]>
> >> wrote:
> >> >> > Hi all,
> >> >> >
> >> >> > I ran into an odd problem and was wondering if anyone could verify
> a
> >> >> > possible issue.
> >> >> >
> >> >> > I tried setting up a local yum repository that contains only the
> RPM
> >> for
> >> >> > Accumulo 1.4.3.  I created a file in /etc/yum.repos.d called
> >> local.repo.
> >> >> > It contains the following:
> >> >> >
> >> >> > [localrepo]
> >> >> > name=localrepo
> >> >> > baseurl=file:///var/www/html/localrepo
> >> >> > enabled=1
> >> >> > gpgcheck=0
> >> >> >
> >> >> > I placed the RPM in /var/www/html/localrepo/accumulo/
> >> >> >
> >> >> > Then I ran the following command:
> >> >> >
> >> >> > createrepo /var/www/html/localrepo
> >> >> >
> >> >> > Then I ran the following:
> >> >> >
> >> >> > repoquery -q --repoid=localrepo -a
> >> >> >
> >> >> > Which returned nothing.  It should have listed the Accumulo RPM.
> >> >> >
> >> >> > I then replaced the 1.4.3 RPM with the 1.5.0 RPM and ran the
> following
> >> >> > command:
> >> >> >
> >> >> > createrepo --update /var/www/html/localrepo
> >> >> >
> >> >> > Then I ran:
> >> >> >
> >> >> > yum clean all
> >> >> >
> >> >> > Then I re-ran:
> >> >> >
> >> >> > repoquery -q --repoid=localrepo -a
> >> >> >
> >> >> > This time the command returned:
> >> >> >
> >> >> > accumulo-0:1.5.0-1.noarch
> >> >> >
> >> >> > I was even able to install the Accumulo 1.5.0 RPM using Yum.  I was
> >> >> unable
> >> >> > to do that with the 1.4.3 RPM.
> >> >> >
> >> >> > So has anyone ever successfully set up a repository with the 1.4.3
> >> RPM?
> >> >> > Does anyone have any clue as to why one RPM is seen by Yum and the
> >> other
> >> >> is
> >> >> > not?  I figured it has to do with the metadata that is created when
> >> the
> >> >> RPM
> >> >> > is built, but I don't have any insight beyond that.
> >> >> >
> >> >> > Thanks,
> >> >> >
> >> >> > Andres
> >> >>
> >>
>
NEW: Monitor These Apps!
elasticsearch, apache solr, apache hbase, hadoop, redis, casssandra, amazon cloudwatch, mysql, memcached, apache kafka, apache zookeeper, apache storm, ubuntu, centOS, red hat, debian, puppet labs, java, senseiDB