Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
Hive >> mail # user >> no data in external table


Copy link to this message
-
Re: no data in external table
Hi,

In hive shell I did

create external table myextrenaltable (key string, metadata string, inlinks string, outlinks string) stored by 'org.apache.hadoop.hive.hbase.HBaseStorageHandler'

 with serdeproperties ("hbase.columns.mapping" = ":key,mtdt:string,il:string,ol:string")

 tblproperties ("hbase.table.name" = "myextrenaltable");

In tasktracker log I do not see anything relevant to hbase. In jobdetails page I see a few successful jobs. in hive shell I see

Total MapReduce jobs = 1
Launching Job 1 out of 1
Number of reduce tasks is set to 0 since there's no reduce operator
Starting Job = job_201210031146_0016, Tracking URL = http://localhost:50030/jobdetails.jsp?jobid=job_201210031146_0016
Kill Command = /home/dev/hadoop-0.20.2/bin/../bin/hadoop job  -Dmapred.job.tracker=localhost:9001 -kill job_201210031146_0016
Hadoop job information for Stage-1: number of mappers: 1; number of reducers: 0
2012-10-04 13:19:06,581 Stage-1 map = 0%,  reduce = 0%
2012-10-04 13:19:12,629 Stage-1 map = 100%,  reduce = 0%
2012-10-04 13:19:15,657 Stage-1 map = 100%,  reduce = 100%
Ended Job = job_201210031146_0016
MapReduce Jobs Launched:
Job 0: Map: 1   HDFS Read: 0 HDFS Write: 0 SUCCESS
Total MapReduce CPU Time Spent: 0 msec
OK
Time taken: 17.47 seconds

Thanks in advance.
Alex.

 

-----Original Message-----
From: Ted Yu <[EMAIL PROTECTED]>
To: user <[EMAIL PROTECTED]>
Sent: Thu, Oct 4, 2012 11:33 am
Subject: Re: no data in external table
Can you tell us how you created mapping for the existing table ?

In task log, do you see any connection attempt to HBase ?

Cheers
On Thu, Oct 4, 2012 at 11:30 AM,  <[EMAIL PROTECTED]> wrote:

Hello,

I use hive-0.9.0 with hadoop-0.20.2 and hbase -0.92.1. I have created external table, mapping it to an existing table in hbase. When I do "select * from myextrenaltable" it returns no results, although scan in hbase shows data, and I do not see any errors in jobtracker log.

Any ideas how to debug this issue.

Thanks.
Alex.