Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
HBase >> mail # user >> HBase is not running.


Copy link to this message
-
Re: HBase is not running.
Hi Yves,

Your host file looks good.

Don't even try the shell until you get the UI displayed correctly and the
server logs saying that initialization is done.

So what do you have on the logs when you are trying with this new host file?

JM

2013/4/28 Asaf Mesika <[EMAIL PROTECTED]>

> Http://Devving.com has a good post on setting hosts file for stand alone
> hbase
>
> On Saturday, April 27, 2013, Yves S. Garret wrote:
>
> > Hi, but I don't understand what you mean.  Did I miss a step
> > in the tutorial?
> >
> >
> > On Fri, Apr 26, 2013 at 4:26 PM, Leonid Fedotov <
> [EMAIL PROTECTED]<javascript:;>
> > >wrote:
> >
> > > Looks like your zookeeper configuration is incorrect in HBase.
> > >
> > > Check it out.
> > >
> > > Thank you!
> > >
> > > Sincerely,
> > > Leonid Fedotov
> > > Technical Support Engineer
> > >
> > > On Apr 26, 2013, at 9:59 AM, Yves S. Garret wrote:
> > >
> > > > Hi, thanks for your reply.
> > > >
> > > > I did [ hostname ] in my linux OS and this is what I have for a
> > > > hostname [ ysg.connect ].
> > > >
> > > > This is how my hosts file looks like.
> > > > 127.0.0.1   localhost localhost.localdomain localhost4
> > > > localhost4.localdomain4
> > > > 127.0.0.1   localhost
> > > > 192.168.1.6 ysg.connect
> > > > ::1         localhost localhost.localdomain localhost6
> > > > localhost6.localdomain6
> > > >
> > > > Now, I fired up the shell and this is the result that I got when I
> > > > tried to execute [ create 'test', 'cf' ].  This is the error that I
> > got:
> > > > http://bin.cakephp.org/view/1016732333
> > > >
> > > > The weird thing is that after starting the shell, executing that
> > > > command, having that command error out and keep going and
> > > > then exiting the command, I checked the logs and... nothing
> > > > was displayed.  It's as if nothing was stored.
> > > >
> > > >
> > > > On Fri, Apr 26, 2013 at 7:12 AM, Jean-Marc Spaggiari <
> > > > [EMAIL PROTECTED]> wrote:
> > > >
> > > >> Hi Yves,
> > > >>
> > > >> You need to add an entry with your host name and your local IP.
> > > >>
> > > >> As an example, here is mine:
> > > >>
> > > >> 127.0.0.1       localhost
> > > >> 192.168.23.2    buldo
> > > >>
> > > >> My host name is buldo.
> > > >>
> > > >> JM
> > > >>
> > > >> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
> > > >>> Hi Jean, this is my /etc/hosts.
> > > >>>
> > > >>> 127.0.0.1   localhost localhost.localdomain localhost4
> > > >>> localhost4.localdomain4
> > > >>> 127.0.0.1   localhost
> > > >>> ::1         localhost localhost.localdomain localhost6
> > > >>> localhost6.localdomain6
> > > >>>
> > > >>>
> > > >>> On Thu, Apr 25, 2013 at 5:22 PM, Jean-Marc Spaggiari <
> > > >>> [EMAIL PROTECTED]> wrote:
> > > >>>
> > > >>>> Hi Yves,
> > > >>>>
> > > >>>> You seems to have some network configuration issue with your
> > > >> installation.
> > > >>>>
> > > >>>> "java.net.BindException: Cannot assign requested address" and
> > > >>>> "ip72-215-225-9.at.at.cox.net/72.215.225.9:0"
> > > >>>>
> > > >>>> How is your host file configured? You need to have your host name
> > > >>>> pointing to you local IP (and not 127.0.0.1).
> > > >>>>
> > > >>>> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
> > > >>>>> My mistake.  I thought I had all of those logs.  This is what I
> > > >> currently
> > > >>>>> have:
> > > >>>>> http://bin.cakephp.org/view/2112130549
> > > >>>>>
> > > >>>>> I have $JAVA_HOME set to this:
> > > >>>>> /usr/java/jdk1.7.0_17
> > > >>>>> I have extracted 0.94 and ran bin/start-hbase.sh
> > > >>>>>
> > > >>>>> Thanks for your help!
> > > >>>>>
> > > >>>>>
> > > >>>>>
> > > >>>>> On Thu, Apr 25, 2013 at 4:42 PM, Jean-Marc Spaggiari <
> > > >>>>> [EMAIL PROTECTED]> wrote:
> > > >>>>>
> > > >>>>>> Hi Mohammad,
> > > >>>>>>
> > >
>