Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
Accumulo >> mail # user >> Accumulo and CDH4 -- "no tablet servers"


Copy link to this message
-
Re: Accumulo and CDH4 -- "no tablet servers"
CDH4 (aka hadoop 2.0) is only supported in 1.5 (unreleased, but getting to
be very stable), and beyond.

Are you running the 1.5 branch (or trunk)?

-Eric

On Fri, Apr 5, 2013 at 6:50 PM, Josh Elser <[EMAIL PROTECTED]> wrote:

> Elise,
>
> Check the tserver_*.{log,out} files. The exception is in the tracer log is
> probably a separate issue but won't keep you from running Accumulo.
>
> A good sanity check is to make sure you don't have stray jars in lib and
> that ACCUMULO_HOME is correctly set.
>
>
> On 04/05/2013 06:46 PM, Newman, Elise wrote:
>
>>
>> I am trying to properly configure Accumulo on a cluster running CDH4. I
>> can't seem to get any tablet servers up and running.
>>
>> I've checked out trunk, built it against cdh4, and ran ./accumulo init.
>>
>> Then I ran the start-all script, which produced the following output:
>>
>> ./start-all.sh
>>
>> Starting monitor on localhost
>>
>> Starting tablet servers ..... done
>>
>> Starting tablet server on *********
>>
>> Starting tablet server on *********
>>
>> 2013-04-05 13:04:05,442 [server.Accumulo] INFO : Attempting to talk to
>> zookeeper
>>
>> 2013-04-05 13:04:05,623 [server.Accumulo] INFO : Zookeeper connected and
>> initialized, attemping to talk to HDFS
>>
>> 2013-04-05 13:04:05,766 [server.Accumulo] INFO : Connected to HDFS
>>
>> Starting master on ********
>>
>> Starting garbage collector on localhost
>>
>> Starting tracer on localhost
>>
>> When I checked http://localhost:50095/**tservers<http://localhost:50095/tservers>,
>> however, it showed that there were no tablet servers online. I looked at
>> http://localhost:50095/log, and saw the following message:
>>
>> WARN: There are no tablet servers: check that zookeeper and accumulo are
>> running.
>>
>> I get the same message when I attempt to start the accumulo shell.
>>
>> In my tracer_master.debug.log I see the following recurring exception:
>>
>> 2013-04-05 15:15:59,742 [impl.ServerClient] DEBUG: ClientService request
>> failed null, retrying ...
>>
>> org.apache.thrift.transport.**TTransportException: Failed to connect to
>> a server
>>
>> at org.apache.accumulo.core.**client.impl.**ThriftTransportPool.**
>> getAnyTransport(**ThriftTransportPool.java:437)
>>
>> at org.apache.accumulo.core.**client.impl.ServerClient.**
>> getConnection(ServerClient.**java:152)
>>
>> at org.apache.accumulo.core.**client.impl.ServerClient.**
>> getConnection(ServerClient.**java:128)
>>
>> at org.apache.accumulo.core.**client.impl.ServerClient.**
>> getConnection(ServerClient.**java:123)
>>
>> at org.apache.accumulo.core.**client.impl.ServerClient.**
>> executeRaw(ServerClient.java:**86)
>>
>> at org.apache.accumulo.core.**client.impl.ServerClient.**
>> execute(ServerClient.java:59)
>>
>> at org.apache.accumulo.server.**client.HdfsZooInstance.**
>> getAuthenticatorClassName(**HdfsZooInstance.java:209)
>>
>> at org.apache.accumulo.server.**client.HdfsZooInstance.**
>> getAuthenticator(**HdfsZooInstance.java:219)
>>
>> at org.apache.accumulo.server.**trace.TraceServer.<init>(**
>> TraceServer.java:178)
>>
>> at org.apache.accumulo.server.**trace.TraceServer.main(**
>> TraceServer.java:256)
>>
>> at sun.reflect.**NativeMethodAccessorImpl.**invoke0(Native Method)
>>
>> at sun.reflect.**NativeMethodAccessorImpl.**invoke(**
>> NativeMethodAccessorImpl.java:**39)
>>
>> at sun.reflect.**DelegatingMethodAccessorImpl.**invoke(**
>> DelegatingMethodAccessorImpl.**java:25)
>>
>> at java.lang.reflect.Method.**invoke(Method.java:597)
>>
>> at org.apache.accumulo.start.**Main$1.run(Main.java:101)
>>
>> at java.lang.Thread.run(Thread.**java:662)
>>
>> Anyone know what could be going on?
>>
>> Thanks in advance,
>>
>> Elise
>>
>>
>