Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
HBase >> mail # user >> hbase error


Copy link to this message
-
Re: hbase error
Hi Wanli,

Somehow, Your ".META." table is having problem. Read more about meta table
here: http://hbase.apache.org/book/arch.catalog.html

Try to do a restart and and see whether it works or not. If not, then look
into the logs of HBase start-up and see if their is any problem reported in
logs.

HTH,
Anil
On Wed, Nov 21, 2012 at 8:32 AM, wanli gao <[EMAIL PROTECTED]> wrote:

> hi all,
> i m now running hbase on pseudo-distributed mode, and when i open hbase
> webUI: http://localhost:60010/master.jsp,its give an error:
> Trying to contact region server null for region , row '', but failed
> after 3 attempts.
> Exceptions:
> org.apache.hadoop.hbase.TableNotFoundException: .META.
> org.apache.hadoop.hbase.TableNotFoundException: .META.
> org.apache.hadoop.hbase.TableNotFoundException: .META.
> and when i run list on hbase it give the same error,
> my hbase-site.xml is :
>
> <configuration>
> <property>
> <name>hbase.rootdir</name>
> <value>hdfs://localhost:9000/hbase</value>
> </property>
> <property>
> <name>hbase.cluster.distributed</name>
> <value>true</value>
> </property>
> <property>
> <name>hbase.zookeeper.property.clientPort</name>
> <value>5000</value>
> <description>Property from ZooKeeper's config zoo.cfg.
> The port at which the clients will connect.
> </description>
> </property>
> <property>
> <name>hbase.zookeeper.quorum</name>
> <value>localhost</value>
> </property>
> <property>
> <name>hbase.tmp.dir</name>
> <value>/home/wanli/hadoop/hbasetmp</value>
> <description>Temporary directory on the local filesystem.</description>
> </property>
> <property>
> <name>hbase.zookeeper.property.dataDir</name>
> <value>home/wanli/hadoop/hbasezook</value>
> </property>
> <property>
> <name>hbase.zookeeper.property.clientPort</name>
> <value>6500</value>
> <description>Property from ZooKeeper config zoo.cfg.</description>
> </property>
> </configuration>
>
> is there anyone know this error,
> thanks
>
> sorry
> i don`t know is it successful that i post,so i post again
>

--
Thanks & Regards,
Anil Gupta