Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
HBase >> mail # user >> HBase UI missing region list for active/functioning table


Copy link to this message
-
Re: HBase UI missing region list for active/functioning table
On Mon, Sep 10, 2012 at 10:24 AM, Srinivas Mupparapu
<[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> It scans .META. table just like any other table. I just tested it and it
> produced the expected output.
>

When you refresh the master UI, it makes a few lines in the master
log.  Are these the lines you posted?  Mind checking again?  What does
the Master UI page look like?  Complete?  Or is it cut off where its
should be listing regions (maybe look at html src?).

If shell can scan .META., odd that UI can't.  Lets try and figure the
difference.

St.Ack
> Thanks,
> Srinivas M
>  On Sep 10, 2012 12:19 PM, "Stack" <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>
>> On Mon, Sep 10, 2012 at 8:33 AM, Norbert Burger
>> <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>> > Hi all -- we're currently on cdh3u3 (0.90.4 + patches).  I have one
>> > table in our cluster which seems to functioning fine (gets/puts/scans
>> > are all working), but for which no regions are listed on the UI.  The
>> > table/regions exist in .META.  Other tables in the same cluster show
>> > their regions list fine.  Seems like this might be a problem with
>> > .META. or ZK, but would appreciate any pointers.
>> >
>> > 1) hbase hbck reports 2 "multiply assigned to region servers"
>> > inconsistencies, but on a table different than the one I'm having
>> > problems with.
>> > 2) The hbase master log shows this fragment when navigating to
>> > table.jsp for the affected table:
>> >
>> > 2012-09-10 11:29:07,682 DEBUG org.apache.zookeeper.ClientCnxn: Reading
>> > reply sessionid:0x1370e3604c49580, packet:: clientPath:null
>> > serverPath:null finished:false header:: 10,4  replyHeader::
>> > 10,167713215,-101  request:: '/hbase/table/sessions,F  response::
>> > 2012-09-10 11:29:07,682 DEBUG
>> > org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.ZKUtil:
>> > hconnection-0x1370e3604c49580 Unable to get data of znode
>> > /hbase/table/sessions because node does not exist (not an error)
>> > 2012-09-10 11:29:07,682 DEBUG
>> > org.apache.hadoop.hbase.client.MetaScanner: Scanning .META. starting
>> > at row=sessions,,00000000000000 for max=2147483647 rows
>> >
>> > But since I see this "Unable to get data of znode" for all tables, my
>> > assumption is that it's a red herring.  Any thoughts as how to debug
>> > further, or why only this table would not show a region list?
>> >
>>
>> What happens if you scan .META. in shell?
>>
>> hbase> scan ".META."
>>
>> Does it all show?
>>
>> (You might want to echo into a file so you can poke around after scan is
>> done).
>>
>> St.Ack
>>