Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
Accumulo, mail # dev - RE: [External]  Re: Need help getting Accumulo running.


Copy link to this message
-
Re: [External] Re: Need help getting Accumulo running.
Jim Klucar 2012-07-06, 01:41
jps -m will show more. The mains are typically the Accumulo processes.

On Thu, Jul 5, 2012 at 9:37 PM, Park, Jee [USA] <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> No I didn't use any non-ascii chracters. Also, when I use the command jps,
> datanode often disappears and there happens to be 5-6 "mains" like so:
>
> ~$ jps
> 6283 Main
> 4369 Main
> 6910 Jps
> 2781 NameNode
> 3193 SecondaryNameNode
> 5848 Main
> 5425 Main
> 3465 TaskTracker
> 4366 Main
> 4990 Main
> 3260 JobTracker
>
> -----Original Message-----
> From: Jim Klucar [mailto:[EMAIL PROTECTED]]
> Sent: Thursday, July 05, 2012 9:36 PM
> To: [EMAIL PROTECTED]
> Subject: Re: [External] Re: Need help getting Accumulo running.
>
> That's a weird one then. You can shut down accumulo and re-run the init to
> see if you just mis-typed the password or something. By any chance did you
> use non-ascii characters in your password?
>
> On Thu, Jul 5, 2012 at 9:31 PM, Park, Jee [USA] <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>> Yes, I can
>>
>> -----Original Message-----
>> From: Jim Klucar [mailto:[EMAIL PROTECTED]]
>> Sent: Thursday, July 05, 2012 9:31 PM
>> To: [EMAIL PROTECTED]
>> Subject: Re: [External] Re: Need help getting Accumulo running.
>>
>> Can you see the monitor page at http://localhost:50095 ?
>>
>>
>> On Thu, Jul 5, 2012 at 9:26 PM, Park, Jee [USA] <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>>> That's exactly what I typed in for the password, however it is still
>>> giving me that error. Also, if it makes any difference, I have not
>>> changed anything in the accumulo-site.xml file.
>>>
>>> -----Original Message-----
>>> From: Jim Klucar [mailto:[EMAIL PROTECTED]]
>>> Sent: Thursday, July 05, 2012 9:25 PM
>>> To: [EMAIL PROTECTED]
>>> Subject: Re: [External] Re: Need help getting Accumulo running.
>>>
>>> It is asking for the password you setup for the accumulo root user,
>>> not the machine root user. It's whatever you typed in when you ran
>>> the $ACCUMULO_HOME/bin/accumulo init   command.
>>>
>>> On Thu, Jul 5, 2012 at 9:21 PM, Park, Jee [USA] <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>>>> Hello,
>>>> I currently have hadoop, zookeeper and accumulo running, however I
>>>> keep getting the following error when trying to start the accumulo
> shell:
>>>>
>>>> ~$: accumulo/bin/accumulo shell -u root Enter current password for
>>>> 'root'@'accumulo': ********
>>>> 05 18:18:26,233 [shell.Shell] ERROR:
>>>> org.apache.accumulo.core.client.AccumuloSecurityException: Error
>>>> BAD_CREDENTIALS - Username or Password is Invalid
>>>>
>>>> Thanks in advance.
>>>> -----Original Message-----
>>>> From: David Medinets [mailto:[EMAIL PROTECTED]]
>>>> Sent: Friday, June 29, 2012 7:37 PM
>>>> To: [EMAIL PROTECTED]
>>>> Subject: [External] Re: Need help getting Accumulo running.
>>>>
>>>> oh... I think you missed a few steps from the gist:
>>>>
>>>> $ cd ~
>>>> $ export TAR_DIR=~/workspace/accumulo/src/assemble/target
>>>> $ tar xvzf $TAR_DIR/accumulo-1.5.0-incubating-SNAPSHOT-dist.tar.gz
>>>>
>>>> # Add the following to your .bashrc file.
>>>> $ export ACCUMULO_HOME=~/accumulo-1.5.0-incubating-SNAPSHOT
>>>>
>>>> $ cd $ACCUMULO_HOME/conf
>>>>
>>>> These are the steps where you unpack the newly-created gz file into
>>>> your home directory. It seems like you are running Accumulo from the
>>>> source code directory. Also notice that I wrote those steps for
>>>> v1.5.0 which might be different from v1.4.0
>>>>
>>>> On Fri, Jun 29, 2012 at 2:58 PM, Miguel Pereira
>>>> <[EMAIL PROTECTED]>
>>>> wrote:
>>>>> Hi Jee,
>>>>>
>>>>> I used that same guide to install Accumulo, but I used this guide
>>>>> to install hadoop.
>>>>>
>>>>> http://www.michael-noll.com/tutorials/running-hadoop-on-ubuntu-linu
>>>>> x
>>>>> -
>>>>> s
>>>>> ingle-node-cluster/
>>>>>
>>>>> furthermore here are the steps I took to install accumulo were I
>>>>> used version 1.4.0 and standalone conf.
>>>>> please note you also need to install java jdk, and set your
>>>>> JAVA_HOME i used jdk 1.7
>>>>>
>>>>> Setting up Accumulo
>>>>>
>>>>>
>>>>>   - git clone     git://github.com/apache/accumulo.git