Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
HBase >> mail # user >> HBase is not running.


Copy link to this message
-
Re: HBase is not running.
Here are the logs, what should I be looking for?  Seems like everything
is fine for the moment, no?

http://bin.cakephp.org/view/2144893539

The web UI?  What do you mean?  Sorry if this is a stupid question, I'm
a Hadoop newb.

On Thu, Apr 25, 2013 at 3:19 PM, Jean-Marc Spaggiari <
[EMAIL PROTECTED]> wrote:

> Before trying the shell, can you look at the server logs and see if
> everything is fine?
>
> Also, is the web UI working fine?
>
> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
> > Ok, spoke too soon :) .
> >
> > I ran this command [ create 'test', 'cf' ] and this is the result that I
> > got:
> > http://bin.cakephp.org/view/168926019
> >
> > This is after running help<enter> and having this run just fine.
> >
> >
> > On Thu, Apr 25, 2013 at 1:23 PM, Jean-Marc Spaggiari <
> > [EMAIL PROTECTED]> wrote:
> >
> >> Hi Yves,
> >>
> >> 0.95.0 is a developer version. If you are starting with HBase, I will
> >> recommend you to choose a more stable version like 0.94.6.1.
> >>
> >> Regarding the 3 choices you are listing below.
> >> 1) This one is HBase 0.95 running over Hadoop 1.0
> >> 2) This one is HBase 0.95 running over Hadoop 2.0
> >> 3) This one are the HBase source classes.
> >>
> >> Again, I think you are better to go with a stable version for the
> >> first steps: http://www.bizdirusa.com/mirrors/apache/hbase/stable/
> >>
> >> Would you mind to retry you tests with this version and let me know if
> >> it's working better?
> >>
> >> JM
> >>
> >> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
> >> > Hi, I'm trying to run 0.95.0.
> >> >
> >> > I've tried both and nothing worked.
> >> >
> >> > I do have another question.  When I go to download hbase, I get the
> >> > following 3 choices:
> >> > http://www.bizdirusa.com/mirrors/apache/hbase/hbase-0.95.0/
> >> >
> >> > The 3 choices:
> >> > - hbase-0.95.0-hadoop1-bin.tar.gz (what I'm using)
> >> > - hbase-0.95.0-hadoop2-bin.tar.gz
> >> > - hbase-0.95.0-src.tar.gz
> >> >
> >> > Which of those should I download and work with?  The instructions
> >> > were somewhat vague on that and I think this might be causing me
> >> > some headaches in this process.
> >> >
> >> > By the way, thank you for your answer, very appreciated!
> >> >
> >> >
> >> > On Thu, Apr 25, 2013 at 1:00 PM, Jean-Marc Spaggiari <
> >> > [EMAIL PROTECTED]> wrote:
> >> >
> >> >> Hi Yves,
> >> >>
> >> >> Which version of HBase are you trying with? It should be working with
> >> Java
> >> >> 1.7.
> >> >>
> >> >> To start HBase, are you trying "bin/start-hbase.sh start" as you said
> >> >> below? On only "bin/start-hbase.sh"? The later is the correct one
> >> >> while the former as an extra "start" not required at the end.
> >> >>
> >> >> JM
> >> >>
> >> >>
> >> >> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
> >> >> > Hi all,
> >> >> >
> >> >> > I'm having an issue with getting HBase to run.  I'm following this
> >> >> tutorial:
> >> >> > http://hbase.apache.org/book.html#start_hbase
> >> >> >
> >> >> > When I run that command [ bin/start-hbase.sh start ], nothing
> happens.
> >> >>  At
> >> >> > all.
> >> >> > My question is why.  I have Java 1.7 on this machine, do I _need_
> to
> >> get
> >> >> > 1.6?
> >> >>
> >>
>