Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
HBase, mail # user - HBase is not running.


Copy link to this message
-
Re: HBase is not running.
Yves S. Garret 2013-04-27, 04:30
Hi, but I don't understand what you mean.  Did I miss a step
in the tutorial?
On Fri, Apr 26, 2013 at 4:26 PM, Leonid Fedotov <[EMAIL PROTECTED]>wrote:

> Looks like your zookeeper configuration is incorrect in HBase.
>
> Check it out.
>
> Thank you!
>
> Sincerely,
> Leonid Fedotov
> Technical Support Engineer
>
> On Apr 26, 2013, at 9:59 AM, Yves S. Garret wrote:
>
> > Hi, thanks for your reply.
> >
> > I did [ hostname ] in my linux OS and this is what I have for a
> > hostname [ ysg.connect ].
> >
> > This is how my hosts file looks like.
> > 127.0.0.1   localhost localhost.localdomain localhost4
> > localhost4.localdomain4
> > 127.0.0.1   localhost
> > 192.168.1.6 ysg.connect
> > ::1         localhost localhost.localdomain localhost6
> > localhost6.localdomain6
> >
> > Now, I fired up the shell and this is the result that I got when I
> > tried to execute [ create 'test', 'cf' ].  This is the error that I got:
> > http://bin.cakephp.org/view/1016732333
> >
> > The weird thing is that after starting the shell, executing that
> > command, having that command error out and keep going and
> > then exiting the command, I checked the logs and... nothing
> > was displayed.  It's as if nothing was stored.
> >
> >
> > On Fri, Apr 26, 2013 at 7:12 AM, Jean-Marc Spaggiari <
> > [EMAIL PROTECTED]> wrote:
> >
> >> Hi Yves,
> >>
> >> You need to add an entry with your host name and your local IP.
> >>
> >> As an example, here is mine:
> >>
> >> 127.0.0.1       localhost
> >> 192.168.23.2    buldo
> >>
> >> My host name is buldo.
> >>
> >> JM
> >>
> >> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
> >>> Hi Jean, this is my /etc/hosts.
> >>>
> >>> 127.0.0.1   localhost localhost.localdomain localhost4
> >>> localhost4.localdomain4
> >>> 127.0.0.1   localhost
> >>> ::1         localhost localhost.localdomain localhost6
> >>> localhost6.localdomain6
> >>>
> >>>
> >>> On Thu, Apr 25, 2013 at 5:22 PM, Jean-Marc Spaggiari <
> >>> [EMAIL PROTECTED]> wrote:
> >>>
> >>>> Hi Yves,
> >>>>
> >>>> You seems to have some network configuration issue with your
> >> installation.
> >>>>
> >>>> "java.net.BindException: Cannot assign requested address" and
> >>>> "ip72-215-225-9.at.at.cox.net/72.215.225.9:0"
> >>>>
> >>>> How is your host file configured? You need to have your host name
> >>>> pointing to you local IP (and not 127.0.0.1).
> >>>>
> >>>> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
> >>>>> My mistake.  I thought I had all of those logs.  This is what I
> >> currently
> >>>>> have:
> >>>>> http://bin.cakephp.org/view/2112130549
> >>>>>
> >>>>> I have $JAVA_HOME set to this:
> >>>>> /usr/java/jdk1.7.0_17
> >>>>> I have extracted 0.94 and ran bin/start-hbase.sh
> >>>>>
> >>>>> Thanks for your help!
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>> On Thu, Apr 25, 2013 at 4:42 PM, Jean-Marc Spaggiari <
> >>>>> [EMAIL PROTECTED]> wrote:
> >>>>>
> >>>>>> Hi Mohammad,
> >>>>>>
> >>>>>> He is running standalone, so no need to update the zookeeper qorum
> >> yet.
> >>>>>>
> >>>>>> Yes, can you share the entire hbase-ysg-master-ysg.connect.log file?
> >>>>>> Not just the first lines. Or what you sent is already all?
> >>>>>>
> >>>>>> So what have you done yet? Downloaded 0.94, extracted it, setup the
> >>>>>> JAVA_HOME and ran bin/start-hbase.sh ?
> >>>>>>
> >>>>>> JMS
> >>>>>>
> >>>>>> 2013/4/25 Mohammad Tariq <[EMAIL PROTECTED]>:
> >>>>>>> Hello Yves,
> >>>>>>>
> >>>>>>>       The log seems to be incomplete. Could you please the
> >> complete
> >>>>>>> logs?Have you set the "hbase.zookeeper.quorum "property properly?Is
> >>>> your
> >>>>>>> Hadoop running fine?
> >>>>>>>
> >>>>>>> Warm Regards,
> >>>>>>> Tariq
> >>>>>>> https://mtariq.jux.com/
> >>>>>>> cloudfront.blogspot.com
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>> On Fri, Apr 26, 2013 at 2:00 AM, Yves S. Garret
> >>>>>>> <[EMAIL PROTECTED]>wrote:
> >>>>>>>
> >>>>>>>> Hi again.  I have 3 log files and only one of them had anything in
> >>>> them,
> >>>>>>>> here are the file names.  I'm assuming that you're talking about