Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
HBase >> mail # user >> HBase is not running.


Copy link to this message
-
Re: HBase is not running.
Http://Devving.com has a good post on setting hosts file for stand alone
hbase

On Saturday, April 27, 2013, Yves S. Garret wrote:

> Hi, but I don't understand what you mean.  Did I miss a step
> in the tutorial?
>
>
> On Fri, Apr 26, 2013 at 4:26 PM, Leonid Fedotov <[EMAIL PROTECTED]<javascript:;>
> >wrote:
>
> > Looks like your zookeeper configuration is incorrect in HBase.
> >
> > Check it out.
> >
> > Thank you!
> >
> > Sincerely,
> > Leonid Fedotov
> > Technical Support Engineer
> >
> > On Apr 26, 2013, at 9:59 AM, Yves S. Garret wrote:
> >
> > > Hi, thanks for your reply.
> > >
> > > I did [ hostname ] in my linux OS and this is what I have for a
> > > hostname [ ysg.connect ].
> > >
> > > This is how my hosts file looks like.
> > > 127.0.0.1   localhost localhost.localdomain localhost4
> > > localhost4.localdomain4
> > > 127.0.0.1   localhost
> > > 192.168.1.6 ysg.connect
> > > ::1         localhost localhost.localdomain localhost6
> > > localhost6.localdomain6
> > >
> > > Now, I fired up the shell and this is the result that I got when I
> > > tried to execute [ create 'test', 'cf' ].  This is the error that I
> got:
> > > http://bin.cakephp.org/view/1016732333
> > >
> > > The weird thing is that after starting the shell, executing that
> > > command, having that command error out and keep going and
> > > then exiting the command, I checked the logs and... nothing
> > > was displayed.  It's as if nothing was stored.
> > >
> > >
> > > On Fri, Apr 26, 2013 at 7:12 AM, Jean-Marc Spaggiari <
> > > [EMAIL PROTECTED]> wrote:
> > >
> > >> Hi Yves,
> > >>
> > >> You need to add an entry with your host name and your local IP.
> > >>
> > >> As an example, here is mine:
> > >>
> > >> 127.0.0.1       localhost
> > >> 192.168.23.2    buldo
> > >>
> > >> My host name is buldo.
> > >>
> > >> JM
> > >>
> > >> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
> > >>> Hi Jean, this is my /etc/hosts.
> > >>>
> > >>> 127.0.0.1   localhost localhost.localdomain localhost4
> > >>> localhost4.localdomain4
> > >>> 127.0.0.1   localhost
> > >>> ::1         localhost localhost.localdomain localhost6
> > >>> localhost6.localdomain6
> > >>>
> > >>>
> > >>> On Thu, Apr 25, 2013 at 5:22 PM, Jean-Marc Spaggiari <
> > >>> [EMAIL PROTECTED]> wrote:
> > >>>
> > >>>> Hi Yves,
> > >>>>
> > >>>> You seems to have some network configuration issue with your
> > >> installation.
> > >>>>
> > >>>> "java.net.BindException: Cannot assign requested address" and
> > >>>> "ip72-215-225-9.at.at.cox.net/72.215.225.9:0"
> > >>>>
> > >>>> How is your host file configured? You need to have your host name
> > >>>> pointing to you local IP (and not 127.0.0.1).
> > >>>>
> > >>>> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
> > >>>>> My mistake.  I thought I had all of those logs.  This is what I
> > >> currently
> > >>>>> have:
> > >>>>> http://bin.cakephp.org/view/2112130549
> > >>>>>
> > >>>>> I have $JAVA_HOME set to this:
> > >>>>> /usr/java/jdk1.7.0_17
> > >>>>> I have extracted 0.94 and ran bin/start-hbase.sh
> > >>>>>
> > >>>>> Thanks for your help!
> > >>>>>
> > >>>>>
> > >>>>>
> > >>>>> On Thu, Apr 25, 2013 at 4:42 PM, Jean-Marc Spaggiari <
> > >>>>> [EMAIL PROTECTED]> wrote:
> > >>>>>
> > >>>>>> Hi Mohammad,
> > >>>>>>
> >