Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Plain View
Hive, mail # user - Re: hive-site.xml not found on classpath


+
Stephen Boesch 2012-11-29, 08:56
+
Shreepadma Venugopalan 2012-11-29, 20:42
+
Stephen Boesch 2012-11-29, 20:46
+
kulkarni.swarnim@...) 2012-11-29, 20:54
+
Stephen Boesch 2012-11-29, 21:02
Copy link to this message
-
Re: hive-site.xml not found on classpath
Bing Li 2012-11-30, 07:01
Hi, Stephen
what did you mean the "wrong place under /tmp" in
"I am seeing the following message in the logs (which are in the wrong
place under /tmp..)" ?

Did you mean that you set a different log dir but it didn't work?

the log dir should be set in conf/hive-log4j.properties,
conf/hive-exec-log4j.properties
and you can try to reset HIVE_CONF_DIR in conf/hive-env.sh with ‘export"
command.

- Bing

2012/11/30 Stephen Boesch <[EMAIL PROTECTED]>

> thought i mentioned in the posts those were already set and verified.. but
> yes in any case that's first thing looked at.
>
> steve@mithril:~$ echo $HIVE_CONF_DIR
> /shared/hive/conf
> steve@mithril:~$ echo $HIVE_HOME
> /shared/hive
>
>
> 2012/11/29 [EMAIL PROTECTED] <[EMAIL PROTECTED]>
>
> Have you tried setting HIVE_HOME and HIVE_CONF_DIR?
>>
>>
>> On Thu, Nov 29, 2012 at 2:46 PM, Stephen Boesch <[EMAIL PROTECTED]>wrote:
>>
>>> Yes.
>>>
>>>
>>> 2012/11/29 Shreepadma Venugopalan <[EMAIL PROTECTED]>
>>>
>>>> Are you seeing this message when your bring up the standalone hive cli
>>>> by running 'hive'?
>>>>
>>>>
>>>> On Thu, Nov 29, 2012 at 12:56 AM, Stephen Boesch <[EMAIL PROTECTED]>wrote:
>>>>
>>>>> i am running under user steve.  the latest log (where this shows up )
>>>>> is  /tmp/steve/hive.log
>>>>>
>>>>>
>>>>> 2012/11/29 Viral Bajaria <[EMAIL PROTECTED]>
>>>>>
>>>>>> You are seeing this error when you run the hive cli or in the
>>>>>> tasktracker logs when you run a query ?
>>>>>>
>>>>>> On Thu, Nov 29, 2012 at 12:42 AM, Stephen Boesch <[EMAIL PROTECTED]>wrote:
>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> I am seeing the following message in the logs (which are in the
>>>>>>> wrong place under /tmp..)
>>>>>>>
>>>>>>>  hive-site.xml not found on classpath
>>>>>>>
>>>>>>> My hive-site.xml is under the standard location  $HIVE_HOME/conf so
>>>>>>> this should not happen.
>>>>>>>
>>>>>>> Now some posts have talked that the HADOOP_CLASSPATH was mangled.
>>>>>>>  Mine is not..
>>>>>>>
>>>>>>> So what is the underlying issue here?
>>>>>>>
>>>>>>> Thanks
>>>>>>>
>>>>>>> stephenb
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>>
>> --
>> Swarnim
>>
>
>
+
Stephen Boesch 2012-11-30, 07:05
+
Bing Li 2012-11-30, 08:01
+
Stephen Boesch 2012-11-30, 08:15
+
Lauren Yang 2012-11-30, 18:46
+
Stephen Boesch 2012-12-09, 08:06
+
Stephen Boesch 2012-12-09, 20:32