Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
Hive, mail # user - Re: hive-site.xml not found on classpath


Copy link to this message
-
Re: hive-site.xml not found on classpath
Stephen Boesch 2012-11-30, 07:05
Yes i do mean the log is in the wrong location, since it was set to a
persistent path in the $HIVE_CONF_DIR/lhive-log4j.properties.

None of the files in that directory appear to be picked up properly:
neither the hive-site.xml nor log4j.properties.

I have put echo statements into the 'hive" and the hive-config.sh  shell
scripts and the echo statements prove that  HIVE_CONF_DIR is set properly:
 /shared/hive/conf

But even so the following problems occur:

   - the message "hive-site.xml is not found in the classpath"
   - none of the hive-site.xml values are taking properly
   - the log4j.properties in that same directory is not taking effect.
2012/11/29 Bing Li <[EMAIL PROTECTED]>

> Hi, Stephen
> what did you mean the "wrong place under /tmp" in
> "I am seeing the following message in the logs (which are in the wrong
> place under /tmp..)" ?
>
> Did you mean that you set a different log dir but it didn't work?
>
> the log dir should be set in conf/hive-log4j.properties,
> conf/hive-exec-log4j.properties
> and you can try to reset HIVE_CONF_DIR in conf/hive-env.sh with ‘export"
> command.
>
> - Bing
>
>
> 2012/11/30 Stephen Boesch <[EMAIL PROTECTED]>
>
>> thought i mentioned in the posts those were already set and verified..
>> but yes in any case that's first thing looked at.
>>
>> steve@mithril:~$ echo $HIVE_CONF_DIR
>> /shared/hive/conf
>> steve@mithril:~$ echo $HIVE_HOME
>> /shared/hive
>>
>>
>> 2012/11/29 [EMAIL PROTECTED] <[EMAIL PROTECTED]>
>>
>> Have you tried setting HIVE_HOME and HIVE_CONF_DIR?
>>>
>>>
>>> On Thu, Nov 29, 2012 at 2:46 PM, Stephen Boesch <[EMAIL PROTECTED]>wrote:
>>>
>>>> Yes.
>>>>
>>>>
>>>> 2012/11/29 Shreepadma Venugopalan <[EMAIL PROTECTED]>
>>>>
>>>>> Are you seeing this message when your bring up the standalone hive cli
>>>>> by running 'hive'?
>>>>>
>>>>>
>>>>> On Thu, Nov 29, 2012 at 12:56 AM, Stephen Boesch <[EMAIL PROTECTED]>wrote:
>>>>>
>>>>>> i am running under user steve.  the latest log (where this shows up )
>>>>>> is  /tmp/steve/hive.log
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> 2012/11/29 Viral Bajaria <[EMAIL PROTECTED]>
>>>>>>
>>>>>>> You are seeing this error when you run the hive cli or in the
>>>>>>> tasktracker logs when you run a query ?
>>>>>>>
>>>>>>> On Thu, Nov 29, 2012 at 12:42 AM, Stephen Boesch <[EMAIL PROTECTED]>wrote:
>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>> I am seeing the following message in the logs (which are in the
>>>>>>>> wrong place under /tmp..)
>>>>>>>>
>>>>>>>>  hive-site.xml not found on classpath
>>>>>>>>
>>>>>>>> My hive-site.xml is under the standard location  $HIVE_HOME/conf so
>>>>>>>> this should not happen.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Now some posts have talked that the HADOOP_CLASSPATH was mangled.
>>>>>>>>  Mine is not..
>>>>>>>>
>>>>>>>> So what is the underlying issue here?
>>>>>>>>
>>>>>>>> Thanks
>>>>>>>>
>>>>>>>> stephenb
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>> --
>>> Swarnim
>>>
>>
>>
>