Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
Accumulo, mail # dev - Accumulo build error


Copy link to this message
-
Re: Accumulo build error
Josh Elser 2013-06-25, 15:21
Seems like a smart thing to do to me, especially since the user is
activating the rpm profile, you would assume they definitely want to
build rpms :)

On 6/25/13 10:49 AM, David Medinets wrote:
> Can the build process you are using have a check for 'rpmbuild' as is
> currently done for the 'thrift' command?
>
>
> On Mon, Jun 24, 2013 at 8:35 AM, Andres Danter <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>
>> Alright, now I'm embarrassed.  Thanks, Mike.  Apparently rpmbuild is not
>> installed.  I should have known that, but since I was doing thing through
>> Maven, I forgot to check.
>>
>> Andres
>>
>>
>> On Mon, Jun 24, 2013 at 8:28 AM, Mike Drob <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>>
>>> Do you have rpmbuild installed?
>>> On Jun 24, 2013 8:20 AM, "Andres Danter" <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>>>
>>>> Hi Josh,
>>>>
>>>> That was very helpful.  It got me passed the tests and my build was
>>>> successful.  I'm now trying to build the RPM for Accumulo 1.4.3, but
>> I'm
>>>> getting resistance there too.  I'm running the command:
>>>>
>>>> mvn rpm:rpm -N
>>>>
>>>> All I'm getting for an error is an echo of the string of commands it is
>>>> trying to execute.
>>>>
>>>> [ERROR] Failed to execute goal
>>>> org.codehaus.mojo:rpm-maven-plugin:2.0-beta-2:rpm (default-cli) on
>>> project
>>>> accumulo: RPM build execution returned: '127' executing '/bin/sh -c cd
>>>> /home/adanter/accumulo/accumulo-1.4.3/target/rpm/SPECS && rpmbuild -bb
>>>> --buildroot /home/adanter/accumulo/accumulo-1.4.3/target/rpm/buildroot
>>>> --define '_topdir /home/adanter/accumulo/accumulo-1.4.3/target/rpm'
>>>> --target amd64 accumulo.spec'
>>>>
>>>> I feel like there is something I may have to do with Maven or its
>> plugin.
>>>>
>>>> Thanks again for the help earlier.
>>>>
>>>> Andres
>>>>
>>>>
>>>> On Sun, Jun 23, 2013 at 10:17 PM, Josh Elser <[EMAIL PROTECTED]>
>>> wrote:
>>>>
>>>>> Andres,
>>>>>
>>>>> That test is known to be a little tight on the timings.
>>>>>
>>>>> If your system isn't beefy enough to run it in the expected timings,
>>> you
>>>>> can remove the Test annotation on the method, reduce the number of
>>>> threads
>>>>> that test will run, or just build the tag without running tests (mvn
>>>>> package -DskipTests).
>>>>>
>>>>> - Josh
>>>>>
>>>>>
>>>>> On 06/23/2013 09:42 PM, Andres Danter wrote:
>>>>>
>>>>>> Hi all,
>>>>>>
>>>>>> I'm having some problems building Accumulo 1.4.3.  It keeps failing
>> an
>>>>>> "InMemoryMapTest" in the tabletServer portion.  I'm including a link
>>> to
>>>> a
>>>>>> document listing the errors I keep getting and the details of the
>>>> platform
>>>>>> and the environment I'm using.
>>>>>>
>>>>>> https://docs.google.com/file/**d/**0BxBY29P7A1RgaFhKRGFrWEFXX1k/**
>>>>>> edit?usp=sharing<
>>>>
>>>
>> https://docs.google.com/file/d/0BxBY29P7A1RgaFhKRGFrWEFXX1k/edit?usp=sharing
>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Any help getting me past this issue is appreciated, since I'm
>> already
>>>>>> behind on my project.
>>>>>>
>>>>>> Thanks,
>>>>>>
>>>>>> Andres
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>