Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Plain View
MapReduce >> mail # user >> Re: about replication


+
Irfan Sayed 2013-08-06, 06:50
+
manish dunani 2013-08-06, 07:10
+
Irfan Sayed 2013-08-05, 06:53
+
Mohammad Tariq 2013-08-05, 09:33
+
Irfan Sayed 2013-08-05, 11:16
+
Mohammad Tariq 2013-08-05, 11:48
+
Irfan Sayed 2013-08-05, 11:59
+
manish dunani 2013-08-05, 12:30
+
Irfan Sayed 2013-08-06, 04:59
+
manish dunani 2013-08-06, 06:10
+
Mohammad Tariq 2013-08-06, 20:22
+
Mohammad Tariq 2013-08-06, 11:49
+
Irfan Sayed 2013-08-06, 11:56
+
Mohammad Tariq 2013-08-06, 12:00
+
Irfan Sayed 2013-08-20, 09:26
+
Mohammad Tariq 2013-08-20, 09:53
+
Irfan Sayed 2013-08-20, 10:44
+
Mohammad Tariq 2013-08-21, 11:58
+
Irfan Sayed 2013-08-22, 04:22
+
Arpit Agarwal 2013-08-22, 04:29
+
Irfan Sayed 2013-08-22, 05:05
+
Arpit Agarwal 2013-08-22, 05:56
+
Irfan Sayed 2013-08-22, 06:19
+
Irfan Sayed 2013-08-22, 11:31
Copy link to this message
-
Re: about replication
It is possible. Theoretically Hadoop doesn't stop you from doing that. But
it is not a very wise setup.

Warm Regards,
Tariq
cloudfront.blogspot.com
On Thu, Aug 22, 2013 at 5:01 PM, Irfan Sayed <[EMAIL PROTECTED]> wrote:

> please suggest
>
> regards
> irfan
>
>
>
> On Thu, Aug 22, 2013 at 11:49 AM, Irfan Sayed <[EMAIL PROTECTED]>wrote:
>
>> thanks.
>> can i have setup like this :
>> namenode will be on linux (flavour may be RHEL, CentOS, UBuntu etc)
>> and datanodes are the combination of any OS (windows , linux , unix etc )
>>
>> however, my doubt is,  as the file systems of  both the systems (win and
>> linux ) are different ,  datanodes of these systems can not be part of
>> single cluster . i have to make windows cluster separate and UNIX cluster
>> separate ?
>>
>> regards
>>
>>
>>
>> On Thu, Aug 22, 2013 at 11:26 AM, Arpit Agarwal <[EMAIL PROTECTED]
>> > wrote:
>>
>>> I just noticed you are on Cygwin. IIRC Windows PIDs are not the same as
>>> Cygwin PIDs so that may be causing the discrepancy. I don't know how well
>>> Hadoop works in Cygwin as I have never tried it. Work is in progress for
>>> native Windows support however there are no official releases with Windows
>>> support yet. It may be easier to get familiar with a release<https://www.apache.org/dyn/closer.cgi/hadoop/common/>on Linux if you are new to it.
>>>
>>>
>>>
>>> On Wed, Aug 21, 2013 at 10:05 PM, Irfan Sayed <[EMAIL PROTECTED]>wrote:
>>>
>>>> thanks
>>>> here is what i did .
>>>> i stopped all the namenodes and datanodes using ./stop-dfs.sh command
>>>> then deleted all pid files for namenodes and datanodes
>>>>
>>>> started dfs again with command : "./start-dfs.sh"
>>>>
>>>> when i ran the "Jps" command . it shows
>>>>
>>>> Administrator@DFS-DC /cygdrive/c/Java/jdk1.7.0_25/bin
>>>> $ ./jps.exe
>>>> 4536 Jps
>>>> 2076 NameNode
>>>>
>>>> however, when i open the pid file for namenode then it is not showing
>>>> pid as : 4560. on the contrary, it shud show : 2076
>>>>
>>>> please suggest
>>>>
>>>> regards
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> On Thu, Aug 22, 2013 at 9:59 AM, Arpit Agarwal <
>>>> [EMAIL PROTECTED]> wrote:
>>>>
>>>>> Most likely there is a stale pid file. Something like
>>>>> \tmp\hadoop-*datanode.pid. You could try deleting it and then restarting
>>>>> the datanode.
>>>>>
>>>>> I haven't read the entire thread so you may have looked at this
>>>>> already.
>>>>>
>>>>> -Arpit
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> On Wed, Aug 21, 2013 at 9:22 PM, Irfan Sayed <[EMAIL PROTECTED]>wrote:
>>>>>
>>>>>> datanode is trying to connect to namenode continuously but fails
>>>>>>
>>>>>> when i try to run "jps" command it says :
>>>>>> $ ./jps.exe
>>>>>> 4584 NameNode
>>>>>> 4016 Jps
>>>>>>
>>>>>> and when i ran the "./start-dfs.sh" then it says :
>>>>>>
>>>>>> $ ./start-dfs.sh
>>>>>> namenode running as process 3544. Stop it first.
>>>>>> DFS-1: datanode running as process 4076. Stop it first.
>>>>>> localhost: secondarynamenode running as process 4792. Stop it first.
>>>>>>
>>>>>> both these logs are contradictory
>>>>>> please find the attached logs
>>>>>>
>>>>>> should i attach the conf files as well ?
>>>>>>
>>>>>> regards
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> On Wed, Aug 21, 2013 at 5:28 PM, Mohammad Tariq <[EMAIL PROTECTED]>wrote:
>>>>>>
>>>>>>> Your DN is still not running. Showing me the logs would be helpful.
>>>>>>>
>>>>>>> Warm Regards,
>>>>>>> Tariq
>>>>>>> cloudfront.blogspot.com
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> On Wed, Aug 21, 2013 at 5:11 PM, Irfan Sayed <[EMAIL PROTECTED]>wrote:
>>>>>>>
>>>>>>>> i followed the url and did the steps mention in that. i have
>>>>>>>> deployed on the windows platform
>>>>>>>>
>>>>>>>> Now, i am able to browse url : http://localhost:50070 (name node )
>>>>>>>> however, not able to browse url : http://localhost:50030
>>>>>>>>
>>>>>>>> please refer below
>>>>>>>>
>>>>>>>> [image: Inline image 1]
>>>>>>>>
>>>>>>>> i have modified all the config files as mentioned and formatted the
>>>>>>>> hdfs file system as well
>>>>>>>> please suggest
+
Irfan Sayed 2013-08-23, 04:15
+
Olivier Renault 2013-08-23, 07:27
+
Irfan Sayed 2013-08-23, 09:54
+
Olivier Renault 2013-08-23, 10:40
+
Olivier Renault 2013-09-03, 07:28
+
Irfan Sayed 2013-09-05, 10:33
+
Olivier Renault 2013-09-05, 12:39
+
Irfan Sayed 2013-09-10, 06:02
+
Olivier Renault 2013-09-10, 11:39
+
Irfan Sayed 2013-09-11, 09:26
+
Olivier Renault 2013-09-11, 09:46