Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
Accumulo >> mail # user >> problem installing accumulo


Copy link to this message
-
Re: problem installing accumulo
Are you looking for generic pointers for it or do you have specific
questions? Feel free to ask away and someone will be able to help.

John
On Thu, Jan 3, 2013 at 12:23 PM, Tim Piety <[EMAIL PROTECTED]> wrote:

> John,
>
> No I hadn't. Thank you that was it. I to another look at the install doc
> and didn't see this step in there.  I then looked at the README file on the
> ACCUMULO website and it is in there.
> I was able to start accumulo and then start an accumulo shell and execute
> the tables command and it listed !METADATA. I presume that this means I am
> up and running.
>
> I am going to use the enron dataset for my demo. I do have a few questions
> regarding how to structure it if you don't mind a few more questions.
>
>
> thanks again.
>
> Tim
>
>
> On Thu, Jan 3, 2013 at 12:07 PM, John Vines <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>
>> Did you initialize accumulo by running bin/accumulo init?
>>
>>
>> On Thu, Jan 3, 2013 at 12:02 PM, Tim Piety <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>>
>>> Hi,
>>>
>>> I posted a message the the dev list before Xmas and got not response. I
>>> figuered I'd try this list. If this is not the correct forum can someone
>>> please let me know what the correct forum is. I am trying to install
>>> accumulo for a simple demo. I have hadoop installed and running. I verified
>>> by testing a mapreduce program and I can look at the HDFS system.
>>>
>>> When I try to start accumulo I get a INFO message saying attempting to
>>> talk to zookeeper. I verified zookeeper is running and I can access it
>>> using the zkCli.sh. The next line to display is INFO :Waiting for accumulo
>>> to be initialized. That line repeats infinitely.
>>>
>>> I looked at the logs and get a message in the tserver_localhost.out
>>> saying unable obtain instance id at /accumulo/instance_id. A quick web
>>> search found a message (
>>> http://affy.blogspot.com/2012/06/accumulo-where-is-my-instance-id.html)
>>> saying I needed to put the HADOOP/conf directory in  my CLASSPATH. I tried
>>> that, but that did not work.
>>>
>>> I have looked and didn't find any other groupsw where I could post  a
>>> question.
>>>
>>> thanks,
>>>
>>> Tim
>>
>>
>>
>