Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
HBase, mail # user - HBase is not running.


Copy link to this message
-
Re: HBase is not running.
Yves S. Garret 2013-04-30, 19:29
Hi Jean-Marc.  Thanks for the tip.  However, for the moment at least,
I'm going to be abandoning my forays into HBase, I received direction
to focus on Hive instead.

Again, thank you.  Should I need help in the near future, I'll be sure to
send the mailing list an enquiry.
On Tue, Apr 30, 2013 at 7:50 AM, Jean-Marc Spaggiari <
[EMAIL PROTECTED]> wrote:

> Hi Yves,
>
> Your host file looks good.
>
> Don't even try the shell until you get the UI displayed correctly and the
> server logs saying that initialization is done.
>
> So what do you have on the logs when you are trying with this new host
> file?
>
> JM
>
> 2013/4/28 Asaf Mesika <[EMAIL PROTECTED]>
>
> > Http://Devving.com has a good post on setting hosts file for stand alone
> > hbase
> >
> > On Saturday, April 27, 2013, Yves S. Garret wrote:
> >
> > > Hi, but I don't understand what you mean.  Did I miss a step
> > > in the tutorial?
> > >
> > >
> > > On Fri, Apr 26, 2013 at 4:26 PM, Leonid Fedotov <
> > [EMAIL PROTECTED]<javascript:;>
> > > >wrote:
> > >
> > > > Looks like your zookeeper configuration is incorrect in HBase.
> > > >
> > > > Check it out.
> > > >
> > > > Thank you!
> > > >
> > > > Sincerely,
> > > > Leonid Fedotov
> > > > Technical Support Engineer
> > > >
> > > > On Apr 26, 2013, at 9:59 AM, Yves S. Garret wrote:
> > > >
> > > > > Hi, thanks for your reply.
> > > > >
> > > > > I did [ hostname ] in my linux OS and this is what I have for a
> > > > > hostname [ ysg.connect ].
> > > > >
> > > > > This is how my hosts file looks like.
> > > > > 127.0.0.1   localhost localhost.localdomain localhost4
> > > > > localhost4.localdomain4
> > > > > 127.0.0.1   localhost
> > > > > 192.168.1.6 ysg.connect
> > > > > ::1         localhost localhost.localdomain localhost6
> > > > > localhost6.localdomain6
> > > > >
> > > > > Now, I fired up the shell and this is the result that I got when I
> > > > > tried to execute [ create 'test', 'cf' ].  This is the error that I
> > > got:
> > > > > http://bin.cakephp.org/view/1016732333
> > > > >
> > > > > The weird thing is that after starting the shell, executing that
> > > > > command, having that command error out and keep going and
> > > > > then exiting the command, I checked the logs and... nothing
> > > > > was displayed.  It's as if nothing was stored.
> > > > >
> > > > >
> > > > > On Fri, Apr 26, 2013 at 7:12 AM, Jean-Marc Spaggiari <
> > > > > [EMAIL PROTECTED]> wrote:
> > > > >
> > > > >> Hi Yves,
> > > > >>
> > > > >> You need to add an entry with your host name and your local IP.
> > > > >>
> > > > >> As an example, here is mine:
> > > > >>
> > > > >> 127.0.0.1       localhost
> > > > >> 192.168.23.2    buldo
> > > > >>
> > > > >> My host name is buldo.
> > > > >>
> > > > >> JM
> > > > >>
> > > > >> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
> > > > >>> Hi Jean, this is my /etc/hosts.
> > > > >>>
> > > > >>> 127.0.0.1   localhost localhost.localdomain localhost4
> > > > >>> localhost4.localdomain4
> > > > >>> 127.0.0.1   localhost
> > > > >>> ::1         localhost localhost.localdomain localhost6
> > > > >>> localhost6.localdomain6
> > > > >>>
> > > > >>>
> > > > >>> On Thu, Apr 25, 2013 at 5:22 PM, Jean-Marc Spaggiari <
> > > > >>> [EMAIL PROTECTED]> wrote:
> > > > >>>
> > > > >>>> Hi Yves,
> > > > >>>>
> > > > >>>> You seems to have some network configuration issue with your
> > > > >> installation.
> > > > >>>>
> > > > >>>> "java.net.BindException: Cannot assign requested address" and
> > > > >>>> "ip72-215-225-9.at.at.cox.net/72.215.225.9:0"
> > > > >>>>
> > > > >>>> How is your host file configured? You need to have your host
> name
> > > > >>>> pointing to you local IP (and not 127.0.0.1).
> > > > >>>>
> > > > >>>> 2013/4/25 Yves S. Garret <[EMAIL PROTECTED]>:
> > > > >>>>> My mistake.  I thought I had all of those logs.  This is what I
> > > > >> currently
> > > > >>>>> have:
> > > > >>>>> http://bin.cakephp.org/view/2112130549
> > > > >>>>>
> > > > >>>>> I have $JAVA_HOME set to this: