Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
Accumulo >> mail # user >> problem installing accumulo


Copy link to this message
-
Re: problem installing accumulo
On Thu, Jan 3, 2013 at 12:23 PM, Tim Piety <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> John,
>
> No I hadn't. Thank you that was it. I to another look at the install doc and
> didn't see this step in there.  I then looked at the README file on the

What install doc where you looking at?  Want to make sure we open a
doc bug if needed.

> ACCUMULO website and it is in there.
> I was able to start accumulo and then start an accumulo shell and execute
> the tables command and it listed !METADATA. I presume that this means I am
> up and running.
>
> I am going to use the enron dataset for my demo. I do have a few questions
> regarding how to structure it if you don't mind a few more questions.
>
>
> thanks again.
>
> Tim
>
>
> On Thu, Jan 3, 2013 at 12:07 PM, John Vines <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>>
>> Did you initialize accumulo by running bin/accumulo init?
>>
>>
>> On Thu, Jan 3, 2013 at 12:02 PM, Tim Piety <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>>>
>>> Hi,
>>>
>>> I posted a message the the dev list before Xmas and got not response. I
>>> figuered I'd try this list. If this is not the correct forum can someone
>>> please let me know what the correct forum is. I am trying to install
>>> accumulo for a simple demo. I have hadoop installed and running. I verified
>>> by testing a mapreduce program and I can look at the HDFS system.
>>>
>>> When I try to start accumulo I get a INFO message saying attempting to
>>> talk to zookeeper. I verified zookeeper is running and I can access it using
>>> the zkCli.sh. The next line to display is INFO :Waiting for accumulo to be
>>> initialized. That line repeats infinitely.
>>>
>>> I looked at the logs and get a message in the tserver_localhost.out
>>> saying unable obtain instance id at /accumulo/instance_id. A quick web
>>> search found a message
>>> (http://affy.blogspot.com/2012/06/accumulo-where-is-my-instance-id.html)
>>> saying I needed to put the HADOOP/conf directory in  my CLASSPATH. I tried
>>> that, but that did not work.
>>>
>>> I have looked and didn't find any other groupsw where I could post  a
>>> question.
>>>
>>> thanks,
>>>
>>> Tim
>>
>>
>