Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Plain View
Accumulo >> mail # dev >> Issues running Minicluster in o.a.a.start.Main


+
Corey Nolet 2013-10-06, 12:36
+
John Vines 2013-10-06, 15:30
+
Corey Nolet 2013-10-07, 11:36
Copy link to this message
-
Re: Issues running Minicluster in o.a.a.start.Main
I just tried running "accumulo miniscluster" and saw the same thing.  But
in Main.err, not Master.err are you sure you saw this in Master.err?

Has this ever worked?   By default the accumulo scripts construct a very
minimal classpath w/ accumulo-start.jar,  log4j-1.2.15.jar, and the conf
dir.   If you modify the MAC exec method to print the classpath it uses to
start a java process, then you can see this.   MAC makes the assumption
that everything it needs is on the Java classpath, which is true when its
run from Maven or Eclipse.  However when its run from the accumulo scripts,
this is not true.

Also, for some reason MAC starts zookeeper using Accumulo start main.  I
have no idea why its doing this.  Even if it was not doing this, I think
would fail in different way (i.e. instead of not finding VFS it would not
find zookeeper class).

Are you familiar with accumulo start module?

On Mon, Oct 7, 2013 at 7:36 AM, Corey Nolet <[EMAIL PROTECTED]> wrote:

> The MiniAccumuloRunner class that's wired up to o.o.a.start.Main.
>
> I was specifically wondering if anyone else is experiencing issues running
> 'accumulo minicluster' as both the proxy with useMini=true and the
> minicluster command seem broken for me. I'm building from remote HEAD in
> master.
> On Oct 6, 2013 11:32 AM, "John Vines" <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>
> > How are you running minicluster?
> >
> >
> > On Sun, Oct 6, 2013 at 8:36 AM, Corey Nolet <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> >
> > > I'm having issues running the minicluster both in the 'accumulo proxy
> -p
> > > proxy.properties' and via 'accumulo minicluster'. It looks like the
> > > Zookeeper process is not starting and the MAC is going into an infinite
> > > loop waiting for it to start.
> > >
> > > I checked the Master.err logs for the minicluster command and I see the
> > > following:
> > >
> > > Uncaught exception: java.lang.NoClassDefFoundError:
> > > org/apache/commons/vfs2/impl/VFSClassLoader
> > > java.lang.NoClassDefFoundError:
> > org/apache/commons/vfs2/impl/VFSClassLoader
> > > at java.lang.Class.getDeclaredMethods0(Native Method)
> > > at java.lang.Class.privateGetDeclaredMethods(Class.java:2521)
> > > at java.lang.Class.getMethod0(Class.java:2764)
> > > at java.lang.Class.getMethod(Class.java:1653)
> > > at org.apache.accumulo.start.Main.main(Main.java:42)
> > > Caused by: java.lang.ClassNotFoundException:
> > > org.apache.commons.vfs2.impl.VFSClassLoader
> > > at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:366)
> > > at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:355)
> > > at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
> > > at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:354)
> > > at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:424)
> > > at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:308)
> > > at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:357)
> > > ... 5 more
> > >
> > >
> > > the commons-vfs2.jar is in Accumulo's lib directory. I'm using Hadoop
> > > 1.2.1.
> > >
> >
> >
> >
> > --
> > Cheers
> > ~John
> >
>
+
Corey Nolet 2013-10-08, 04:02
+
Keith Turner 2013-10-09, 02:03
+
Corey Nolet 2013-10-09, 02:06
+
Keith Turner 2013-10-09, 02:12
+
Corey Nolet 2013-10-09, 02:18
+
Keith Turner 2013-10-09, 17:12
+
Keith Turner 2013-10-09, 02:38
+
Corey Nolet 2013-10-09, 01:45
+
Keith Turner 2013-10-09, 02:12
+
Keith Turner 2013-10-09, 17:25
+
Corey Nolet 2013-10-10, 00:52
+
Keith Turner 2013-10-10, 02:02