Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
HBase, mail # user - Re: Zookeeper tries to connect to localhost when i have specified another clearly.


Copy link to this message
-
Re: Zookeeper tries to connect to localhost when i have specified another clearly.
Jean-Marc Spaggiari 2013-08-21, 12:31
And what about:
# cat /etc/hostname

and
# hostname

?

2013/8/21 Pavan Sudheendra <[EMAIL PROTECTED]>

> Sure..
> /etc/hosts file:
>
> 127.0.0.1 localhost
> 10.34.187.170 ip-10-34-187-170
> # The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
> ::1 ip6-localhost ip6-loopback
> fe00::0 ip6-localnet
> ff00::0 ip6-mcastprefix
> ff02::1 ip6-allnodes
> ff02::2 ip6-allrouters
> ff02::3 ip6-allhosts
>
> Configuration conf = HBaseConfiguration.create();
> conf.set("hbase.zookeeper.quorum", "10.34.187.170");
>  conf.set("hbase.zookeeper.property.clientPort","2181");
>    conf.set("hbase.master","10.34.187.170");
>    Job job = new Job(conf, ViewersTable);
>
> I'm trying to process table data which has 19 million rows..It runs fine
> for a while although i don't see the map percent completion change from 0%
> .. After a while it says
>
> Task attempt_201304161625_0028_m_000000_0 failed to report status for
> 600 seconds. Killing!
>
>
>
>
>
> On Wed, Aug 21, 2013 at 5:52 PM, Jean-Marc Spaggiari <
> [EMAIL PROTECTED]> wrote:
>
> > Can you past you host file here again with the modification you have
> done?
> >
> > Also, can you share a big more of you code? What are you doing with the
> > config object after, how do you create your table object, etc.?
> >
> > Thanks,
> >
> > JM
> >
> > 2013/8/21 Pavan Sudheendra <[EMAIL PROTECTED]>
> >
> > > @Jean tried your method didn't work..
> > >
> > > 2013-08-21 12:17:10,908 INFO org.apache.zookeeper.ClientCnxn: Opening
> > > socket connection to server localhost/127.0.0.1:2181. Will not attempt
> > to
> > > authenticate using SASL (Unable to locate a login configuration)
> > > 2013-08-21 12:17:10,908 WARN org.apache.zookeeper.ClientCnxn: Session
> 0x0
> > > for server null, unexpected error, closing socket connection and
> > attempting
> > > reconnect
> > > java.net.ConnectException: Connection refused
> > >     at sun.nio.ch.SocketChannelImpl.checkConnect(Native Method)
> > >     at
> > > sun.nio.ch.SocketChannelImpl.finishConnect(SocketChannelImpl.java:567)
> > >     at
> > >
> > >
> >
> org.apache.zookeeper.ClientCnxnSocketNIO.doTransport(ClientCnxnSocketNIO.java:350)
> > >     at
> > org.apache.zookeeper.ClientCnxn$SendThread.run(ClientCnxn.java:1068)
> > > 2013-08-21 12:17:11,009 WARN
> > > org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.RecoverableZooKeeper: Possibly
> > transient
> > > ZooKeeper exception:
> > > org.apache.zookeeper.KeeperException$ConnectionLossException:
> > > KeeperErrorCode = ConnectionLoss for /hbase
> > > 2013-08-21 12:17:11,009 INFO org.apache.hadoop.hbase.util.RetryCounter:
> > > Sleeping 8000ms before retry #3...\
> > >
> > > Any tips?
> > >
> > >
> > >
> > > On Wed, Aug 21, 2013 at 5:15 PM, Jean-Marc Spaggiari <
> > > [EMAIL PROTECTED]> wrote:
> > >
> > > > Hi Pavan,
> > > >
> > > > I don't think Cloudera Manager assign the address to your computer.
> > When
> > > CM
> > > > is down, your computer still have an IP, and even if you un-install
> CM,
> > > you
> > > > will still have an IP assigned to your computer.
> > > >
> > > > If you have not configured anything there, then you most probably
> have
> > a
> > > > DHCP. Just give a try to what I told you on the other message.
> > > >
> > > > JM
> > > >
> > > > 2013/8/21 Pavan Sudheendra <[EMAIL PROTECTED]>
> > > >
> > > > > @Manoj i have set hbase.zookeeper.quorum in my M-R application..
> > > > >
> > > > > @Jean The cloudera manager picks up the ip address automatically..
> > > > >
> > > > >
> > > > > On Wed, Aug 21, 2013 at 5:07 PM, manoj p <[EMAIL PROTECTED]>
> wrote:
> > > > >
> > > > > > Can you try passing the argument
> > > -Dhbase.zookeeper.quorum=10.34.187.170
> > > > > > while running the program
> > > > > >
> > > > > > If this does'nt work either please check if HBASE_HOME and
> > > > HBASE_CONF_DIR
> > > > > > is set correctly.
> > > > > >
> > > > > > BR/Manoj
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > > On Wed, Aug 21, 2013 at 4:48 PM, Pavan Sudheendra <
> > > [EMAIL PROTECTED]
> > > > > > >wrote: