Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Threaded View
HBase, mail # user - HBase is not running.


Copy link to this message
-
Re: HBase is not running.
Yves S. Garret 2013-05-03, 13:15
Awesome, thanks.  I'll look into it.
On Fri, May 3, 2013 at 6:52 AM, Mohammad Tariq <[EMAIL PROTECTED]> wrote:

> Yes..You can do that. I would suggest you to start fresh and setup a single
> node setup first. Once it is working fine, extending it to multiple
> machines is just a matter of copying the config files. I have explained the
> procedure here<
> http://cloudfront.blogspot.in/2012/06/how-to-configure-habse-in-pseudo.html#.UYOWrkAW38s
> >.
> Try to follow this and hopefully you'll be able to do it properly. If you
> further need any help let us know.
>
> Warm Regards,
> Tariq
> https://mtariq.jux.com/
> cloudfront.blogspot.com
>
>
> On Fri, May 3, 2013 at 12:09 AM, Yves S. Garret
> <[EMAIL PROTECTED]>wrote:
>
> > Hi Tariq, can those two paths be one in the same?  I'd like to just
> > dump everything into one directory if that's possible.
> >
> >
> > On Wed, May 1, 2013 at 10:15 PM, Mohammad Tariq <[EMAIL PROTECTED]>
> > wrote:
> >
> > > hbase.rootdir the directory HBase writes data to. I you are planning to
> > > have a distributed HBase setup then set this property to some a
> directory
> > > in your HDFS, like "hdfs://NN_MACHINE:9000/hbase". Otherwise point some
> > dir
> > > on your local FS. And for hbase.zookeper.property.dataDir, create a
> > > separate dir outside your HBASE_HOME and as the value.
> > >
> > > Warm Regards,
> > > Tariq
> > > https://mtariq.jux.com/
> > > cloudfront.blogspot.com
> > >
> > >
> > > On Thu, May 2, 2013 at 7:40 AM, Yves S. Garret
> > > <[EMAIL PROTECTED]>wrote:
> > >
> > > > One more little update.
> > > >
> > > > I ran this command in HBASE_HOME [ $ bin/start-hbase.sh ],
> > > > using these configuration settings:
> > > > http://bin.cakephp.org/view/1134614486
> > > >
> > > > After I rand it, I checked
> > > > $HBASE_HOME/logs/hbase-ysg-master-ysg.connect.log and
> > > > this is what I saw:
> > > > http://bin.cakephp.org/view/823736802
> > > >
> > > > I hope that sheds some light for you guys.
> > > >
> > > >
> > > > On Wed, May 1, 2013 at 10:04 PM, Yves S. Garret
> > > > <[EMAIL PROTECTED]>wrote:
> > > >
> > > > > Hi guys, one more question.
> > > > >
> > > > > I'm looking at this <http://hbase.apache.org/book/quickstart.html>
> > > link
> > > > > in section 1.2.1 and where I have to modify
> > > > > conf/hbase-site.xml, for parts hbase.rootdir and
> > > > > hbase.zookeper.property.dataDir, to what should I set
> hbase.rootdir?
> > > > > At the moment, I have hbase.rootdir set to
> > > > > /media/alternative-storage-do-not-touch/zookeeper.  Is that fine?
> > > > > Also, for hbase.zookeper.property.dataDir, I currently have it set
> to
> > > > > ${HBASE_HOME}/bin/hbase, does that make sense?
> > > > >
> > > > > I realize that some of these questions could be annoying, but I'd
> > > > > like to make sure that I'm on the right track and don't screw
> > > > > something up, getting a weird run-time error in the future :) .
> > > > >
> > > > >
> > > > > On Wed, May 1, 2013 at 8:23 PM, Yves S. Garret <
> > > > [EMAIL PROTECTED]
> > > > > > wrote:
> > > > >
> > > > >> Done.  I'll go through the previously mentioned tutorial with
> > > > >> this in mind.
> > > > >>
> > > > >> Thank you for your help.
> > > > >>
> > > > >>
> > > > >> On Wed, May 1, 2013 at 4:39 PM, shashwat shriparv <
> > > > >> [EMAIL PROTECTED]> wrote:
> > > > >>
> > > > >>> Commment out everything in /etc/host file add 127.0.0.1 localhost
> > and
> > > > >>> then try.
> > > > >>>
> > > > >>>
> > > > >>> *Thanks & Regards    *
> > > > >>>
> > > > >>> ∞
> > > > >>> Shashwat Shriparv
> > > > >>>
> > > > >>>
> > > > >>>
> > > > >>> On Thu, May 2, 2013 at 1:57 AM, Mohammad Tariq <
> [EMAIL PROTECTED]
> > >
> > > > >>> wrote:
> > > > >>>
> > > > >>> > Hello Yves,
> > > > >>> >
> > > > >>> >        I think by that JM means that you should first make sure
> > > that
> > > > >>> all
> > > > >>> > you Hbase daemons are running fine. The webUI is a pretty
> > > convenient
> > > > >>> tool