Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
NEW: Monitor These Apps!
elasticsearch, apache solr, apache hbase, hadoop, redis, casssandra, amazon cloudwatch, mysql, memcached, apache kafka, apache zookeeper, apache storm, ubuntu, centOS, red hat, debian, puppet labs, java, senseiDB
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Plain View
HBase >> mail # user >> Web UI shows not deployed but hbase shell works fine


+
Kyle Lin 2013-03-22, 04:08
+
Ted Yu 2013-03-22, 04:14
+
Kyle Lin 2013-03-22, 05:36
+
Ted 2013-03-22, 05:39
Copy link to this message
-
Re: Web UI shows not deployed but hbase shell works fine
Hello Ted

    Actually, I find I got two problems. One is "not deployed" problem,
another is "Region in Transition" Problem.

    I have see my regionserver log on host4, the log message caused by the
"Region in Transition" problem: I deleted the table "t1", and there is no
table folder on HDFS, but t1 info is still in '.META.' table. So I delete
the row start with "t1" and restart hbase. Finallly, fix the problem.
Thanks for your hint.

    But "not deployed" problem is the same there.

Kyle

2013/3/22 Ted <[EMAIL PROTECTED]>

> Have you checked region server log ?
>
> Btw can you use a different site to post images in the future ? Looks like
> the website below is for adults only :-)
>
> On Mar 21, 2013, at 10:36 PM, Kyle Lin <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>
> > I've put the screenshot image on http://postimg.org/image/gyqeggxzb/
> >
> > 2013/3/22 Ted Yu <[EMAIL PROTECTED]>
> >
> >> Images are stripped by mail server. Please post them somewhere else and
> >> give us the URL.
> >>
> >> Can you check region server log for host4 ? There you should be able to
> >> find out what caused the failure.
> >>
> >> Lastly, upgrade to 0.94.5 or 0.94.6 RC2 :-)
> >>
> >> On Thu, Mar 21, 2013 at 9:08 PM, Kyle Lin <[EMAIL PROTECTED]>
> wrote:
> >>
> >>> Hello everybody
> >>>
> >>>    I saw the unusual status on WEB UI(see the attached image). But
> HBase
> >>> Shell still works fine. I can scan, put, create table, drop table.
> >>> Sometimes restarting HBase can get rid of this status, but this time
> not
> >>> work.
> >>>
> >>>    How can I resolve this error? I've tried "hbase hbck -fix", "hbase
> >>> hbck -fisAssignments", "hbase hbck -repair".......The status is still
> the
> >>> same.
> >>>
> >>>    When looking up master log, I can see many familiar message as
> >>> follows. Looks like assignments not worked.
> >>>
> >>> 2013-03-22 12:05:52,403 DEBUG
> >>> org.apache.hadoop.hbase.master.ServerManager: New connection to
> >>> host4,60020,1363920966832
> >>> 2013-03-22 12:05:52,411 DEBUG
> >>> org.apache.hadoop.hbase.master.AssignmentManager: Handling
> >>> transition=RS_ZK_REGION_OPENING, server=host4,60020,1363920966832,
> >>> region=85cf7ff5bc30d7314108c8317a5c3995
> >>> 2013-03-22 12:05:52,420 DEBUG
> >>> org.apache.hadoop.hbase.master.AssignmentManager: Handling
> >>> transition=RS_ZK_REGION_FAILED_OPEN, server=host4,60020,1363920966832,
> >>> region=85cf7ff5bc30d7314108c8317a5c3995
> >>> 2013-03-22 12:05:52,420 DEBUG
> >>> org.apache.hadoop.hbase.master.handler.ClosedRegionHandler: Handling
> >> CLOSED
> >>> event for 85cf7ff5bc30d7314108c8317a5c3995
> >>> 2013-03-22 12:05:52,420 DEBUG
> >>> org.apache.hadoop.hbase.master.AssignmentManager: Forcing OFFLINE;
> >>> was=t1,,1363846090898.85cf7ff5bc30d7314108c8317a5c3995. state=CLOSED,
> >>> ts=1363925158716, server=host4,60020,1363920966832
> >>>
> >>> * My HBase version is 0.94.0 with 1 Master/Zookeeper node and 2
> >>> regionserver nodes.*
> >>>
> >>>
> >>> Kyle
> >>>
> >>>
> >>>
> >>> [image: 內置圖片 1]
> >>
>
NEW: Monitor These Apps!
elasticsearch, apache solr, apache hbase, hadoop, redis, casssandra, amazon cloudwatch, mysql, memcached, apache kafka, apache zookeeper, apache storm, ubuntu, centOS, red hat, debian, puppet labs, java, senseiDB