Home | About | Sematext search-lucene.com search-hadoop.com
 Search Hadoop and all its subprojects:

Switch to Plain View
HBase, mail # dev - Build performances


Copy link to this message
-
Build performances
Jean-Marc Spaggiari 2013-02-25, 18:42
Hi,

Buliding HBase locally is taking 1h for me:
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] BUILD SUCCESS
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Total time: 59:36.659s
[INFO] Finished at: Mon Feb 25 13:11:36 EST 2013
[INFO] Final Memory: 64M/593M
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
But from that our, it seems to be spending most of the time doing that:
[INFO] --- maven-assembly-plugin:2.2-beta-5:single (tarball) @ hbase ---
[INFO] Reading assembly descriptor: src/assembly/all.xml
[INFO] Copying files to
/home/jmspaggi/workspace/hbase-0.94/target/hbase-0.94.6-SNAPSHOT

My CPUs are not loaded at all (1.44/8 load5), CPUWIO is almost 0 too,
and disks are almost not working.

I have started the build with mvn clean site install assembly:assembly
-DskipTests -Prelease.

Is that really spending all this time copŷing files? I will move the
build to an SSD drive and retry, but is there anyway to reduce the
build time?

Thanks,

JM
+
Andrew Purtell 2013-02-25, 18:52
+
Jean-Marc Spaggiari 2013-02-25, 19:09
+
Stack 2013-02-25, 19:59
+
Jean-Marc Spaggiari 2013-02-25, 20:09
+
Stack 2013-02-25, 20:42
+
Jean-Marc Spaggiari 2013-02-25, 20:54
+
Stack 2013-02-26, 00:10
+
Jean-Marc Spaggiari 2013-02-26, 02:22
+
Jean-Marc Spaggiari 2013-02-26, 13:36
+
Stack 2013-02-26, 20:04